Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım’ın da eşlik ettiği ziyarette şehidin babası Mehmet Zeki Sekin’i Sakarya’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir,  Şehit Fethi Sekin ile birlikte bu aziz vatan ve bayrak için canını hiçe sayan kahramanlarımızın hakkının ödenemeyeceğini ifade etti.

Şehit Fethi Sekin’in hainlerle girdiği çatışmada son kurşununa kadar mücadele edip büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini ve onların planlarını bozduğunu söyleyen Vali Nayir, aziz milletimizin de tüm şehitleri unutmayarak her daim rahmet ve minnetle andığını, onların emaneti olan kıymetli ailelerini kendi aileleri saydığını sözlerine ekledi.

Misafirperverlikleri için başta Sayın Valisi Nayir olmak üzere tüm devlet yetkilileri ile Sakarya halkına teşekkür ettiğini ifade eden baba Sekin ise bir taraftan evladını kaybetmenin hüznünü yaşarken, diğer taraftan kahramanlığıyla da gurur duyduklarını belirtti.

Şehit babası Mehmet Zeki Sekin ziyaretler kapsamında Serdivan Kaymakamlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesini de ziyaret ederken, Şehit Fethi Sekin adına düzenlenen anma programlarına da katıldı.

İlk olarak Serdivan İlçesindeki Şehit Fethi Sekin İlkokulunu ziyaret eden baba Sekin, burada gerçekleştirilen anma programında öğretmen ve öğrenciler ile buluştu. Şehit Polis Memuru Fethi Sekin Köşesini gezerken duygulu anlar yaşayan Şehit babası Sekin, Şehidin isminin verildiği bu okulda okuyan, okuyacak binlerce öğrencinin, oğlunun ismini ve kahramanlığını bilerek büyüyeceğini söyledi.

Daha sonra Sakarya Anadolu Lisesinde Şehit Fethi Sekin anısına düzenlenen söyleşi programına katılan Baba Sekin, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelirken, şehidin hatıratlarına da yer verdi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda tüm şehitler için dualar edilirken, Sekin’in ayat hikâyesini anlatan sinevizyon gösterisi de düzenlendi.