Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Ölçme Değerlendirme Merkezinden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu tarafından Merkez önünde karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e faaliyetler hakkında bir de brifing verildi.

“Eğitimdeki başarının yükselmesi için çalışmalar yapılıyor”

Sakarya'da ölçme değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin oluşması ve okulların dönemsel performans hedeflerinin, gelişim planlarının tanımlanması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ederek slayt eşliğinde tanıtıcı bilgiler veren Ekip Sorumlusu Volkan Turgut, öğretim programlarında yer alan kazanımların, ders bazlı öğrenilme düzeyinin ölçülmesine ve görülen eksikliklerin zümre öğretmenlerince tamamlanmasına katkı sunan Merkezde 24 branş öğretmeninin görev yaptığını ifade etti.

Volkan Turgut, öğrencilerin akademik gelişimlerinin izlenebilmesi, öğrenme eksikliklerinin tespiti için yapılan sınavların sonucunda ulaşılan veriler ışığında öğrenme süreçlerini zümre, şube, okul, ilçe ve il düzeylerinde değerlendirip geri bildirimde bulunduklarını ve yıl sonunda düzenlenen rapor ile birlikte şube, okul, ilçe ve il karneleri hazırladıklarını anlattı.

Turgut, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik tanıtım-bilgilendirme toplantıları çerçevesinde okullara ziyaretler gerçekleştirdiklerini, okullarda yapılacak sınavlarda kullanılması amacıyla 6, 7, 9 ve 10. sınıflar düzeyinde soru fasikülleri hazırlayıp öğretmenlerle paylaştıklarını ifade ederek görme engelli öğrencilerin tespiti ve sınavlarda yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik sınav kitapçığı hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini ve Sakarya'da yapılan ortak sınav uygulamasının teknolojik altyapısını oluşturmak ve geliştirmek amacıyla da yazılım çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Ölçme Değerlendirme Merkezinin eğitimdeki yerinin önemli olduğuna inandıklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkese görevlerinde başarılar diledi.