SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al ile öğrencilerin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrenci topluluğuna dair bilgiler verdi

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Başkanı Neldin Durmişi, millete hizmetkâr olmak için yola çıkan, kendisini daima geliştirmeye adayan, geleceğin mülki idari amirleri olarak tecrübelerini aktarıp bilgiler vermek üzere aralarına teşrif eden Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'e teşekkür ettiklerini ifade etti.

1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandığını ve 1983 yılında bu fakülteden mezun olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Vaktin nasıl geçtiği anlaşılamıyor, 41 yıl önce ben de sizin gibi bu sıralardaydım, zaman sizler için de aynı hızda geçecektir. Bölümünüzden mezun olduktan sonra özel sektörü düşünebilirsiniz ya da kamu sektöründe ilerlemek istiyorum diyebilirsiniz. Kamu sektöründe yöneticilik düşünürseniz en uygun alanlardan birini mülki idare olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

Öğrencilerin yönelttiği soruları samimi bir şekilde cevaplandırarak onlara tavsiyelerde de bulunan Vali Nayir, her hafta Çarşamba günleri bir okulu ziyaret ettiğini, bu haftaki okul ziyareti yerine bu programda üniversiteli gençlerle bir araya geldiğini belirtip herkese derslerinde başarılar diledi.