Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ile muhtarlar katıldı.

Bu hafta içerisinde Kaymakamların da ilçelerindeki muhtarların görüş, öneri ve taleplerinin alınacağı toplantılar yapacaklarını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler de sizlerle bir araya gelerek özellikle muhtarlıklar açısından Ankara’ya gönderilebilecek önemli bir teklifiniz var ise bunu birlikte değerlendirmek istedik.

Eğer muhtarlıklarımızla ilgili yapılacak çalışmalarda yer alabilecek ülke genelini ilgilendiren herhangi bir teklifiniz varsa burada alabiliriz, hazır değil ise de, kendi aranızda istişare ederek bunları bize iletebilirsiniz. Zaten ilimizi ilgilendiren konuları birlikte çözebileceğimiz için, verilecek tekliflerin muhtarlıkların genelini ilgilendiren hususlar olması da önem arz ediyor. İlçelerde Kaymakamlarımız öncülüğünde yapılan toplantıların sonuçları ile de birleştirip bunları Bakanlığımıza göndereceğiz. Türkiye içerisinden Bakanlığımıza iletilecek talepler ve teklifler içerisinde en geçerlileri, en tutarlıları ve en dikkate alınanlarının ilimizden çıkması, hem bizler açısından hem de ilimizdeki muhtarlarımız için gurur kaynağı olacaktır.

Yürütülen kamu hizmetlerinin Valilik ya da Kaymakamlık kapısında değil, muhtarlıklarda başladığına inanıyoruz. İlk basamak olarak muhtarlıklar, bizim kamu hizmetlerimizin başlangıcı ve demokrasimizin ilk basamağıdır. Halk kendi mahallesinin, köyünün yönetim görevini sizlere verdiğinden dolayı, bizler muhtarlık görevinin devlet, kamu yönetimi açısından yerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

“Muhtarlar bizim gözümüzdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Külliye’de yaptığı toplantılarda muhtarlarla sık sık bir araya geldiğini belirten Vali Nayir, “Sizlerle bir araya gelmesi ve sizlere önem addetmesi ile de, toplumun her kesimi tarafından görevleriniz daha da iyi anlaşılır, bilinir duruma geldi.

Sizler bizim açımızdan da birer penceresiniz. Sizin pencerenizden halkımızı görürüz. Sizler bizim kulağımızsınız, halkın taleplerini sizinle dinleriz. Dolayısıyla muhtarlıklarımız, mülki idarenin önemli parçalarından birisidir. Yapacağımız çalışmalarda karar süreçleri dâhil, birlikte karar alıp o kararı da en etkili, en süratli şekilde sizlerle birlikte uygulama gayretimiz olacaktır.

“İyinin iyisi mutlaka vardır”

İyinin iyisinin olduğuna inanıyoruz. İyi yapılan şeyleri daha iyiye ulaştırmak için de, birlikte büyük gayret içerisinde olacağız. Bunun sonucunun halkımıza bir hizmet, önemli, faydalı bir faaliyet olarak yansıması en büyük gayemizdir.

Bizler de Sakarya’ya ağırlanmaya, dinlenmeye gelmedik, hep beraber çalışmaya geldik. Gücümüz neye yetiyorsa işbirliği yaparak, güç birliği yaparak hepsini beraber yapma gayesindeyiz. Bugün bir araya gelişimizin en önemli sebebi budur.

“Sakarya’daki STK’lar aktif ve güçlü”

20 günlük süre içerisinde Sakarya’mızda çok kuvvetli bir sivil toplum hareketi olduğunu gördüm. Yani yalnızca muhtarlarımız değil muhtarların bağlı olduğu dernekler, federasyon da bir şeyler yapmaya çalışıyor. Eğer böyle bir şey olursa, bu hem sizin hem de bizim gururumuz olur. İnanıyorum her arkadaşımız kendi mahallesinde en güzelini yapmaya çalışıyordur” dedi.

Toplantıda söz alarak öneri ve görüşlerini aktaran Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem de, “Adapazarı Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlarla birlikte bu toplantıya iştirak ettik. Öncelikle Sayın Valimize davetleri için teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımız ile istişare ederek ülke genelinde muhtarlıklara dair yapılmasını düşündüğümüz bazı değişiklikleri bir dosya haline getirdik. Muhtarlıklarla ilgili düşünülen bazı düzenlemelerde yer alabilecek önerilerimizi başlıklar halinde birleştirdik. Bunların en önemlisi aslında muhtarlıkların güçlendirilmesidir. Bu konularda ilerleyen günlerde zaten kendi aramızda da toplanıp, Ankara’ya iletilmek üzere öneri ve görüşlerimizi içeren dosyayı Sayın Valimize sunacağız” dedi.

Bunun bir tanışma toplantısı olduğunu, ileride gerçekleştirecekleri muhtarlar toplantısında daire amirlerinin de katılacağını belirten Vali Nayir, davete katılan muhtarların şahsında tüm muhtarlara görevlerinde başarılar diledi.