İlk olarak IC Karasu Port Limanına uğrayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada Kaymakam Aziz Mercan, Belediye Başkanı İshak Sarı, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr. Musa Aydemir, Sakarya Gümrük Müdürü İbrahim Aksoy, İbrahim Çeçen (IC) Holding Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş ve şirket yetkilileri tarafından karşılandı.

Liman hakkında bilgiler aldı

IC Karasu Port Limanı İşletme Müdürü Gökçen Erdem, IC Karasu Porttaki faaliyetler ve çalışmalar hakkında bir brifing sunarak Marmara Bölgesi’nin Karadeniz’e açılan kapısı konumunda bulunduklarını ifade etti.

Erdem, toplam 250 bin m² alan içerisinde bin 108 metre yanaşma yeri ve 11 metre su derinliği ile hizmet verdikleri limanda geçen sene genel kargo kapasitesi yıllık 1 milyon ton iken bu yıl şimdiye kadar 1 milyon 200 bin tonluk işlem gördüklerini belirtti.

“Sakarya’mız her yönüyle farklı değerler barındırıyor”

Limanda incelemelerde bulunarak burada da yetkililer tarafından bilgilendirilen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sakarya’mız farklı güzelliklere, farklı özelliklere, farklı zenginliklere ve potansiyele sahip, tarımda, sanayide, turizmde, doğal güzelliklerde payları olan bir şehrimizdir. Bu liman da her yönüyle bizlere büyük ölçüde katkı sağlayabilecek bir özelliğe sahip. İnşallah gerek buradaki tarımımız, sanayimiz, gerekse turizmimiz bu yatırımdan en güzel şekilde istifade sağlayıp, ilimizi ve güzel ilçemizi daha gelişmiş ve kalkınmış bir ortama götürmede bir vesile, bir araç olur” dedi.

“Gümrük teşkilatı da devleti temsil ediyor”

Gümrük teşkilatının, emniyet ve jandarma teşkilatları gibi bir kolluk birimi olduğunu kaydeden Vali Nayir, “Çalışmalarımızın, gayemizin ve hedefimizin ortak olduğunun farkındayız. Devleti ortaya çıkaran önemli kurumlardan birisi de Gümrük Teşkilatımızdır. Bu teşkilat aynı zamanda tüm ülkelerin kapısında o devletin varlığını size hissettiren bir teşkilattır. Sizler de devleti temsil noktasında önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Tüm personele yapmış oldukları çalışmaların hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, görevlerinde, sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Muhtarlarla istişare toplantısı

Vali Ahmet Hamdi Nayir, buradaki temaslarının ardından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi Konferans Salonunda Muhtarlarla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe İdare Şube Başkanlarının da katıldığı toplantıda muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Merkezi Yönetim olarak tüm ilçelerimizde Kaymakamlıklarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın muhtarlıklarla, yerel yönetimlerle ortak hareket edebilme kabiliyeti geliştirmelerini, birlikte karar verip, birlikte uygulayabilmelerini çok önemli görüyoruz.

16 tane ilçemizde Kaymakamlarımızın muhtarlarla zaman zaman bir araya gelip ilçelerine ait problemleri, karar ve uygulama noktasındaki beraberliğini biliyoruz. Sakarya’mızda bu konuda yerleşmiş, gelişmiş bir kültürün olduğunu görmek güzel. Buradaki muhtarlarımızın yarısı daha önceden de bu görevi yaptıklarından dolayı iyi bir tecrübeye sahip, diğer yarısı da yeni başlamanın heyecanı ve enerjisi ile görev yapıyor” dedi.

“Muhtarlıklarımız demokrasinin ilk gerçekleştiği yerdir”

“Her görev bir yetki olduğu kadar, aynı zamanda da bir sorumluluktur” diyen Vali Ahmet Hamdi Nayir sözlerini, “Sizler seçilirken bu yetkiyi aldığınız gibi, mahallenizin sorumluluğunu da üstlenmiş oluyorsunuz, çünkü sizler vatandaş ile devlet arasında köprü görevi görmektesiniz. Bizler sizi gözümüz, kulağımız gibi biliyoruz. Göremediğimiz şeyi sizin gözünüzle görmeye çalışıyoruz, duyamadıklarımızı sizin kulağınızla duymaya çalışıyoruz, vatandaşın en kolay ulaşabildiği makamın ve demokrasinin de ilk gerçekleştiği yerin muhtarlıklar olduğunu biliyoruz.

Gayretlerinizle emniyet ve asayiş hizmetlerinden eğitim hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden altyapı hizmetlerine kadar insanımızın ihtiyaç duyduğu, onları rahata kavuşturacak, onları daha huzurlu hissettirecek çalışmalara imza atmamız gerekiyor. Herkes kendi görevini bilerek yol gösterici olursa, fikir üreterek öneriler sunup işbirliği içerisinde çalışırsa, hizmet verdiğimiz Sakarya ve Karasu halkına en güzelini de birlikte sunabileceğiz. Başarılı bir çalışma yapılacaksa güçlü bir işbirliğine ihtiyaç vardır, ekip çalışmasına ihtiyaç vardır. Eğer bir yerde düzgün, etkili hizmet yürütülmek isteniyorsa, ben ve kaymakamımızın dahil olduğu Merkezi Yönetim ile birlikte, belediyelerimizin, muhtarlıklarımızın, büyükşehir olmayan yerlerde özel idarelerimizin, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, derneklerimizin, vakıflarımızın, sendikalarımızın, siyasi partilerimizin işbirliği çok önemlidir. Hepimizin tek gayesi, yaşadığımız, doğup büyüdüğümüz, görev yaptığımız bu yerlere daha güzel hizmet etmek, daha etkili hizmet götürmek için çaba göstermektir. Bu gaye etrafında herkes bir araya gelebilmelidir. Vatandaşlarımızın mutluluğu ve refahı en büyük ortak gayemizdir” şeklinde sürdürdü.

“Dünya da mevkiler de gelip geçicidir”

Sakarya’nın 24’üncü Valisi olarak görev yaptığını belirten Nayir, “Benden önceki 23 kişi bu görevde bulunup sonra da bu görevi devrettiler. Hatta Valilik binasında görev yapmış Valilerimizin resimlerinin yer aldığı köşede hayata veda edenlerin resimlerine siyah kurdeleler bağlanmıştır. Bilmeliyiz ki, hem bu dünya hem de bu mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. Sizlerden önce de mahallelerinizde muhtarlık yapmış, emekliye ayrılmış, artık yapmayan veya ahirete intikal eden bir sürü kişi vardır. Bu görevler sonsuza kadar bizim olmayacak, onlar gibi bizler de bir gün bu görevleri bizden sonrakilere devredeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Muhtarların talep, görüş ve önerilerini dinleyip tek tek söz veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, sorunların çözümü için ilgili kurum yetkililerine talimatlar da verdi.

Gazi Metal Fabrikasında incelemelerde bulundu

Toplantı sonrası Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy ve Karasu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hülya Yerlikaya ile birlikte Karasu Gazi Metal Fabrikasını ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gazioğlu’ndan fabrikanın tarihçesi ve üretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Karasu Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve 72 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 185 bin m2 alana sahip olan fabrikanın 2009 yılında kurulduğunu belirten Mustafa Gazioğlu, 2015 yılında üretime başladıklarını söyledi. Gazioğlu, “Yıllık üretim kapasitesi 350 bin ton, günlük 2 bin 500 ton civarında. 2018 yılında 47 milyon dolar dolaylarında ihracat yaptık ve ilk 500 sanayi firması içerisinde 291. sırada yer aldık. Son sistem teknolojik makinelerle üretim yapıyoruz ve fabrikada 300 kişi çalışıyor. Fabrikamızda Karasu ilçe halkının istihdamına ve personelin görev alanlarındaki eğitimlerine önem veriyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gazioğlu ve firma yetkilileri ile bir süre sohbet ederek üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, görev yaptığı her yerde sanayi alanında yatırım yapan herkesi birer kahraman olarak değerlendirdiğini, sanayicilerin, devletin ve milletin de kazanması için elini taşın altına koymayı bir milli görev saydıklarını ifade etti.

Yeni Mahalle ve Acarlar Longozu ziyareti

Fabrikadan ayrıldıktan sonra Karasu Yeni Mahallede yapımı devam eden Endüstri Meslek Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, yetkililerden bu konuda bilgiler aldı.

16 derslik, 3 atölyeye sahip olacak okulun tamamlanması ile birlikte Motorlu Araçlar Teknolojisi, Endüstriyel Otomotiv ile Lojistik alanında eğitim ve öğretim verecek olan okulun Karasu’da bulunan iş gücü piyasasına nitelikli personel kazandıracağına inandığını belirten Vali Nayir, bu önemli eğitim yuvasının Karasu ilçemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Sakarya Nehrinin denizle buluştuğu bir alanda bulunan Yeni Mahalledeki işletmeleri ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar dileyip vatandaşlarla da sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, son olarak Acarlar Longozunu gezdi.

Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük su basar ormanı olan Acarlar Longozunun, beyaz nilüferleri, endemik bitkileri, ahşap yürüyüş yolları, piknik alanları ve konaklama imkânlarıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Vali Nayir, bu saklı cennetin şehrin tanıtımı açısından da büyük bir katkısı olduğunu ifade etti.