İlk olarak Hendek Kaymakamlığına uğrayan Vali Nayir, geçtiğimiz ay göreve başlayan Kaymakam Halil İbrahim Acır’a iade-i ziyarette bulundu.

Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Sercan Candan’ın da bulunduğu ziyarette Vali Nayir, Kaymakam Acır ile bir süre sohbet ederek ilçeye dair izlenimleri hakkında bilgiler alarak başarılar dileğinde de bulundu.

Gurmenna Gurme Reçeller Yarışmasının ödül töreni yapıldı

Ziyaret sonrası Vali Nayir, Kadın Destek Yöresel Ürünler Gurmenna Gurme Reçeller Yarışmasının Ödül Törenine katıldı.

Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Sercan Candan, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal ve yarışmacılar ile çok sayıda davetli katıldı.

15 kişi finale kaldı

Yaklaşık 200 kişinin Nar reçeli, biber reçeli, dağ çileği reçeli, domates reçeli, bal kabağı reçeli çeşitlerinden biriyle ya da karışımlarıyla katıldığı yarışmada finalistler, Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Shipman’ın başkanlığındaki jüri heyeti tarafından belirlendi. Yarışmada finalist olan 15 yarışmacıya katılım belgeleri verilirken, yaptığı domates reçeli ile birinci olan Elena Baysal ödülünü ve plaketini Vali Ahmet Hamdi Nayir ile İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un elinden aldı.

Törenin sonunda protokol üyeleri ve yarışmacılar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğrenci Grubunun mutfak araç ve gereçleri ile ritim tutup seslendirdiği Bir Başkadır Benim Memleketim isimli şarkıya da eşlik ettiler.

Akyazı’da istişare toplantısına

Buradaki programın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile birlikte Akyazı ilçesine geçti. İlçe belediyelerini belirli zamanlarda ziyaret ederek istişare toplantıları düzenlediklerini ifade eden SBB Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya katılım gösterip onurlandırdıkları için Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür etti.

“Hayırlı olsun demek istedik”

Hendek ilçesinde düzenlenen güzel bir programın ardından Akyazı’da böylesi önemli bir toplantıda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Nayir, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasındaki yardımlaşma, koordinasyon ve istişare çalışmaları kapsamında Akyazı’da bir toplantısı olduğunu söyleyip içeriğinden bahsedince, sizlerin çalışmalarını kıymetli bulduğumuzu göstermek ve hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için aranızda bulunuyorum. Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliği ve koordinasyon çok önemlidir. Merkezi idareler, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları işbirliğindeki çalışmalar neticesinde her sorun daha hızlı çözülür, hem karar alma süreçleri hem de uygulama süreçleri daha isabetli olur” dedi.