Karasu'da ilk olarak Kaymakamlık binasına bir ziyaret gerçekleştiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakam Aziz Mercan ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu tarafından karşılandı. İlçenin genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında kısa bir brifing alan Vali Nayir, İlçe İdare Şube Başkanları ile bir tanışma toplantısı da gerçekleştirdi.

Daha sonra Kocaali'ye geçerek Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu’na iade-i ziyarette bulunan Vali Nayir, burada gerçekleştirilen toplantıda Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Ahmet Acar ve İlçe İdare Şube Müdürleri ile de bir araya geldi. Kocaali’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler de alan Vali Nayir, toplantının ardından Kaymakamlık birimlerini gezip, personele görevlerinde başarılar dileyerek vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Toplantılarda Karasu ve Kocaali’nin Karadeniz kıyısında bulunmasının önemli olduğuna işaret eden Vali Nayir, "Hem Kaymakamlarımıza iade-i ziyarette bulunmak hem de ilçelerimizi yakından tanımak amacıyla buralardayız. Bizler büyük bir aile olduğumuz için, aile fertlerini de bu anlamda yakından tanımamız gerekmektedir. Mülki idarenin bir temsilcisi olarak, görevler arasında önemli ya da önemsiz gibi bir ayırım yapmayı uygun görmüyorum.Vatandaşlarımız ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri de, çalışanları da çok kıymetlidir. Biz görev gücünü artırmadığımız zaman işimizde eksik kalırız. Hem toplumun her kesimi ile işbirliğini geliştirme olanağı sağlamak hem de görevlerimizi daha iyi yapabilmek adına çalışmalarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Eğer birlikte başarılı olursak, bizler tevdi edilen görevleri gönül rahatlığı ile yerine getirmekle beraber, vatandaşlarımızın beklentilerini de karşılamış oluruz. Devleti tam olarak temsil edeceksek, bütün unsurlarının faal durumda olması lazım. Devletin temsilcileri olarak omuzumuzdaki bu kutsal yükü beraber taşıyıp, başarıyı da hep birlikte paylaşacağız” dedi.

Göreve başladığı günden bu yana 10 ilçeye ziyarette bulunduğunu belirten Vali Nayir, önümüzdeki günlerde diğer ilçeleri de gezerek daha yakından tanıyacaklarını sözlerine ekledi.