Vali Nayir mesajında, “Değerli basın mensuplarının ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum.

Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Güçlü bir demokrasi, güçlü bir hukuk sistemi, şeffaf ve demokrat bir toplum oluşmasının yolu da güçlü bir basından geçmektedir.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

Çok önemli bir toplumsal görevi, zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın yaptıkları çalışmalar takdirle karşılanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde tüm basınımıza başarılar diliyor, ebediyete intikal etmiş kıymetli basın çalışanlarımızı da şükran ve rahmetle anıyor, bu vesile ile yazılı, görsel ve işitsel basınımızın bütün çalışanlarına sevgi ve selamlarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.