Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir mesajında şu ifadelere yer verdi: "Devletimizin ve Cumhuriyetimizin bağımsızlık mücadelesindeki ruhunu yansıtan, Milletimizin hasletlerini ve değerlerini en veciz şekilde ifade eden İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıldönümünü idrak ediyoruz. Milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u da ölümünün 84. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

İstiklal Marşımız; Milletimizin en zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, hürriyet ve istiklal aşkını yansıtan en kıymetli milli değerlerimizdendir. Tarih boyunca; fedakarlığı, birlik ve beraberliği, vatan sevgisi ile büyük kahramanlıklar gösteren Milletimiz, hür ve müstakil yaşayarak bugünlere gelmiştir.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı’nın en çetin günlerinde yazdığı ve bu savaş günlerinin anlatıldığı İstiklal Marşı'nı aziz Milletimize hediye etmiştir. Milli marşımız; tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak, İstiklal Mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir. İnanıyorum ki, Milletimizi meydana getiren tüm fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu gönül birliğini ilelebet muhafaza edeceğiz. Milli ve Manevi değerler etrafında birleşerek daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla; büyük üstadın deyimiyle 'Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, canlarını vatan uğuruna feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bu vesile ile saygıdeğer Sakaryalı vatandaşlarımızı en kalbi duygularla selamlıyorum."