Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor’un da eşlik ettiği ziyarette iftar programı öncesi site içerisindeki evleri gezen Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, çocuklarla ve özellikle bebeklerle yakından ilgilendiler.

Çocukların kaldığı evlerde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler veren Arifiye Sevgi Evleri Sitesi Müdürü Hatice Gümüş, 0-18 yaş arası çocukların her türlü bakımının üstlenildiği sitede, her evin sorumlu anneleri olduğunu ve çocukların kendilerini yuva sıcaklığında hissetmeleri için gayret gösterdiklerini ifade etti.

"Sizler büyük bir ailesiniz"

İncelemeler sonrası site bahçesinde kurulan sofrada çocuklarla bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sizler bu evlerde büyük bir ailesiniz. Büyüğünüzle, küçüğünüzle, sorumlu annelerinizle burada bir aile ortamı içerisinde büyüyorsunuz. Bu fırsatı değerlendirerek geleceğe daha iyi hazırlanmak için sizler de, bizler de gayret edelim. Hayata 1-0 yenik başladığınızı düşünmeyin. Size büyük bir önem verip ilgi gösteren devletimizin himayelerindesiniz. Hayatınızın her alanında bizlerin de desteğiyle her şeyin gönlünüze göre olmasını diliyoruz. Bu fırsatları değerlendirirseniz ileride çok güzel yerlere gelebileceğinizi unutmayın. Çevremizde sizlerin bulunduğu bu şartlarda yetişmiş, hayata çok iyi alışmış, çok iyi hazırlanmış güzel örnekler var, tanıdığımız insanlar var. Hele bu zamandaki şartları göz önüne alırsak, sizler onları da geçebilecek durumdasınız. Devletin himayesinde her türlü şartların sunulduğu bu ortamda eğitiminizi tamamladığınız takdirde, inanıyorum ki bu şartlara sahip olmayan kişilerden daha iyi yerlere geleceksiniz. Daha da güzel günlerin sizleri beklediğini unutmayın.

Mübarek Ramazan gününde tuttuğunuz oruçların kabul olmasını diliyor, Yüce Allah’tan hepinize güzel bir ömür diliyorum" dedi.

İftar programında Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Hanımefendi Münevver Nayir, aynı masada bulunan çocuklarla sohbet ederek geleceğe dair hayallerini de dinlediler.