Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Yüce Allah tarafından on bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde insanlığa rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan bir Kadir Gecesine daha ulaşmanın sürur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Mukaddes Kitabımızın bu gecede indirilmeye başlanmış olması, Kadir Gecesini diğer tüm zaman dilimlerinden daha kıymetli ve üstün kılmaktadır. Bu önemli gecede yüce Kitabımızın manevi derinliğinde arınma ve bağışlanma fırsatını iyi değerlendirmeli, ilahi rahmet ve mağfirete mazhar olabilmek, feyz ve bereketinden nasiplenebilmek için gayret sarf etmeliyiz.

Kur’an-ı Kerim sadece Müslüman âleminin değil, tüm insanlığın kurtuluş ve selametine vesile kılınmış, insanoğlunun hem dünya hem de ahiret hayatını aydınlatan kutlu bir ışıktır. Bizler Kur’an’ın ışığı doğrultusunda bu fırsatı, her anlamda kazançlı ve bereketli bir amaca dönüştürmeliyiz.
Son iki yıldır bütün dünyada baş gösteren ve ülkemizde de etkisini devam ettirmekte olan bir pandemi süreci yaşamaktayız. Ülkemizde olduğu gibi İl olarak da, salgınla yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Her ne kadar şuan tam kapanma süreci yaşıyor olsak da, salgını hayatımızdan tamamen çıkarmak ve yine sağlıklı günlere dönebilmek için tüm kural ve tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Bu süreçte vatandaşlarımızın tedbirler konusundaki hassasiyetlerinin, kararlı ve bilinçli tutumunun, hepimizi derinden etkileyen bu sıkıntıyı kısa zamanda bertaraf etmemizde büyük bir etkisi olacağı inancındayız. Bu inançla böylesi mukaddes bir gecede tüm dünyanın normale dönmesi ve yine sevdiklerimizle bir arada bulunduğumuz günlerin geri gelmesi için, Yüce Allah’a dua ediyoruz.

Bu vesile ile başta Sakaryalı hemşehrilerim olmak üzere; aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."