Kaynarca’da ilk olarak Müezzinler Mahallesini ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, vatandaşların talep ve görüşlerini dinledi.

Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli ve Belediye Başkanı Murat Kefli’nin de eşlik ettiği Vali Kaldırım, Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada bir mobilya fabrikasında incelemelerde bulundu.

Ardından Kaynarca ilçe merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Kaldırım, Orman İşletme Şefliği ile Beşköprü Orman İşletme Şefliğini ziyaret etti.

“Turizm değerleri mevcut”

Turizme kazandırılması için yoğun çaba sarf edilen Karaboğaz Sahilindeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kaldırım, son olarak Türkiye’nin en büyük su basar ormanı vasfına sahip Acarlar Longozunu gezdi. Kaynarca ve Karasu ilçelerini birleştiren ve 2 bin 300 civarında bitki türü ile 250’ye yakın kuş türüne ev sahipliği yapan Acarlar Longozu hakkında bilgi alan Kaldırım, “Sakarya cennetten bir köşe gibi. Dünyanın önemli üretim ve cazibe merkezlerinden birisi olacağına inanıyorum. Kaynarca Mobilya İhtisas OSB’deki üretim faaliyetlerinin çıtasını yükseltip ilimizi, ülkemizin en nitelikli mobilya üretim merkezi haline getirmeye çaba göstereceğiz. Yatırımların hız kazanması için da gerekli her adımı atacağız” dedi.