Proje sahasında incelemelerde bulunan Vali Kaldırım, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce sürdürülen projede gelinen aşama hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Sakarya Şube Müdürü Mehmet Yurtgan’dan bilgiler aldı.



Tek parça halindeki en büyük longoz
Dünyanın ikinci, Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longozu olma özelliğine sahip Acarlar Longozu’nun 7 Şubat 2019 tarihinde “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” olarak ilan edildiğini belirten Şube Müdürü Yurtgan, Acarlar Longozu Muhtelif Tesisler ve Çevre Düzenleme Projesi’nde çalışmaların doğal görünümü bozmayacak şekilde aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti. 

“Dünya turizminin gözbebeği”
Proje sahasında çalışanlara kolaylıklar dileyerek tüm alanları gezen Vali Çetin Oktay Kaldırım, mevcut potansiyelin ekolojik açıdan değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan ve bu yıl inşaat faaliyetlerine başlanan Acarlar Gölü Longoz Ormanı Ekoturizm Projesi kapsamında, giriş kontrol birimi, kafeterya-sergi-tabiat eğitim birimi, ziyaretçi merkezi, satış birimi, kayık iskelesi, platform ve çevre düzenleme, seyir-gözlem kulesi ve ahşap yürüyüş yolu yapılacağını ifade ederek tamamlandığında dünya turizminin gözbebeği olacağını söyledi.