Valiler Kararnamesi ile 20 ilin valisi merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valiise yer değiştirdi. Merkeze alınan valiler arasında Sakarya valisi Hüseyin Avni Coş da bulunuyor.
Adana Valiliği sırasında MİT tırlarının durdurulması olayının ardından sıkça gündeme gelen Vali Coş, 23 Mayıs 2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Sakarya Valiliğine atandı, 9 Haziran 2014 tarihinde de göreve başladı.
Vali Coş, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından elinde otomatik silahla verdiği poz, darbeci askerleri fırçalaması ile de Türkiye’nin gündeminden düşmedi.

Bir yıldır ülke genelinde FETÖ ile mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden “Paralel Yapı Deşifre-06” isimli hesap tarafından yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Söz konusu paylaşımlarda Sakaryalı bazı siyasetçi, bürokrat ve iş adamları FETÖ’cü olmakla itham edildi.
Bilindiği gibi söz konusu hesabı kullandığı ileri sürülen emekli astsubay Murat D. Sakarya polisinin başarılı operasyonuyla Balıkesir’de yakalanmıştı. Operasyon sonucu Murat D. ile ilişkili oldukları tespit edilen müteahhit A.K.F, iş adamı A.A ile memur Cüneyt A. da polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.  


“Paralel Yapı Deşifre -06” isimli hesaptan yapılan paylaşımların üzerine giden ve araştırmasını derinleşen emniyet güçleri, Cüneyt A.’nın Sakarya’da bazı kişi ve kurumlarda görevli memurlarla bir takım ilişkiler içinde olduğunu ortaya çıkardı.
Polis, Sakarya’da bir kamu kurumunda çalışan Cüneyt A.’nın, FETÖ’den tutuklananlar ve yakınlarını aklama vaadiyle 200 bin liranın üzerinde para topladığını tespit etti. Cüneyt A., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

VALİ COŞ SESSİZ KALDI
Ancak tüm bunlar yaşanırken Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un sessiz kalması dikkat çekti. Gelişmelerin üzerine gerektiği gibi gitmediği ileri sürülen Vali Coş’un bu tavrı, birçok kesimin tepkisini çekti.



GÖREVDEN ALMALAR
Öte yandan, “Paralel Yapı Deşifre-06” isimli twitter hesabıyla ilgili yürütülen soruşturma sırasında, ilk olarak Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan ve veri tabanı materyallerini çözme yetkisine sahip Mehmet Fatih Ersoy Karasu’ya gönderilmiş, ardından da emekli astsubay Murat D.’yi gözaltına alan  Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Ercüment Türkmen açığa alınmıştı. 
Ersoy ve Türkmen’in açığa alınmasının ardından söz konusu twitter hesabından yapılan paylaşımlarla ilgili incelemede elle tutulur bir gelişme olmadı.
“Paralel Yapı Deşifre-06” soruşturmasının sonuçlandırılamaması ve bir takım engellerin çıkartılması rahatsızlığa neden olunca da konu Ankara’ya aktarılıp bir takım ek bilgilerle Vali Coş’un görevden el çektirilerek Merkeze alınma sürecinin başladığı iddia ediliyor.