Vali Coş mesajında; “Kurtuluş Savaşımız; vatan, istiklal ve hürriyet sevdasının, milli birlik ve beraberlik şuurumuzun müşahhas ve muhteşem bir ifadesidir. 21 Haziran Kurtuluş Günü, Adapazarı’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı hatıra, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir gündür.

Bundan tam 94 yıl önce Al Bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği kutsal mücadele sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma ve mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş Büyük Türk Milletinin evlatları olarak, Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini büyük bir kıvançla anmaktayız.

Her sayfası zaferle taçlandırılmış şan ve şerefle dolu tarihimizde, milli değerlerimiz uğruna atalarımızın gösterdiği büyük fedakârlık ve kahramanlıkların, geleceğimizin teminatı olan değerli gençlerimiz tarafından iyi bilinmesi ve öğrenilmesi suretiyle, milletimizi ekonomi, ilim, fen, kültür sanat, medeniyet alanlarında en ileriye taşıma görevini azimle, şevkle yapabilecek moral gücünü elde edebilmeleri mümkündür. Atalarının canı ve kanı pahasına milli değerler için verdiği mücadeleyi, bu günkü gençlerimiz milli hedeflerimize ulaşmak için çalışıp ter dökerek vermelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, tüm Sakaryalıların 21 Haziran Kurtuluş Gününü kutluyorum” dedi.