Platformu oluşturan STK yöneticileri ile temsilcilerinin katıldığı ve Birlik Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat, "Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş'un şehrimizde göreve başladığı günden itibaren sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem tartışılamaz. Bu birlikteliğin oluşmasında Sayın Valimizin katkısı büyüktür. Bugün de programımıza katılıp bizlere verdiği değeri bir kez daha yakından hissettirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Vali Coş’un toplantılarına katılmasının kendilerini onurlandırdığını belirten ve Sakarya Milli İrade Platformu’nun kuruluş aşaması ile faaliyetlerinden bahseden İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın da, “15 Temmuz’daki hain darbe girişimiyle var olan bu birliktelik, o dönemde sivil toplumun ve dolayısıyla vatandaşların yönlendirilmesinde çok etkili olmuştur. STK başkanlarının yer aldığı bu grup sayesinde kitlelere rahatça ulaşabiliyoruz. Bu da 15 Temmuz gibi bir süreç olduğu takdirde hızlı hareket etmemizi sağlayacaktır" diye konuştu.

STK’ların toplumsal olaylarda halkın doğru bilgilendirilmesini sağlayarak çok önemli misyonlar yüklendiklerini belirten Vali Coş, “Sakarya Milli İrade Platformu adıyla kurulan grup, şehrimiz için bir kazançtır. STK’lar 15 Temmuz sürecinde Sakarya’da önemli rol oynamış ve süreci hep birlikte yürütmüşlerdir” dedi.

 Toplantıya katılanlarla gündemdeki konular hakkında sohbet ederek davetleri için de teşekkür eden Vali Coş, Milli İrade Platformu’nu yakından takip ettiğini belirterek çalışmalarında başarılar diledi.