Karasu ilçesine ziyarette bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, yapımı devam eden Liman inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Coş, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Karasu limanında çalışmalar devam ediyor. Yap-işlet-devret yöntemiyle bu limanın yapılmasını ve işletmesini üslenen firma büyük bir hızla gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah her şey yolunda giderse, bir aksilik olmazsa 1 Kasım’da yapımı bitirip limanın hizmete girmesini ön görüyorlar. Buradaki çalışmalar aksaksız ve kazasız bir şekilde yürütülüyor. Şu ana kadar liman derinleştirme kapsamındaki çalışmalarda yaklaşık 350 bin metre küp civarında bir kumun alınarak limanın derinleştirmesi çalışmaları sürdürülüyor. Önümüzdeki dönemde çok daha büyük bir miktarda yaklaşık 1,5 milyon metreküp civarında kumunda tahliyesi de öngörülüyor. Liman İnşallah bu yılsonunda hizmete girecek. Karasu’ya, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.


“Dünyaya açılan kapı olacak”
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da yaptığı açıklamada, temeli 1995'te atılan Karasu Limanı'nın Batı Karadeniz'in en büyük limanlarından biri olacağını söyledi.
Özel bir firmanın limanda inşaat çalışmalarına başladığını belirten İspiroğlu, "İnşallah Karasu Limanı bu yıl Kasım ayında hizmete girecek. Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Rusya'dan gelen yükün Akdeniz Limanı'na tren yoluyla ulaştırılması, Uzak Doğu ve Avrupa'dan Akdeniz Limanı'na, Mersin'e gelen yükün de tren yoluyla Karasu Limanı'na ulaştırılarak buradan karşı kıyı ülkelere ulaştırılması açısından liman önemli. Bu durum zaman  açısından çok tasarruflu. Gemiyle 10 günde gidecek yük, buradan 1-2 günde Akdeniz'e ulaşmış olacak" diye konuştu.

 
İspiroğlu, orta ölçekli yapılan limanın 20 bin tonluk gemilerin yanaşacağı şekilde dizayn edildiğini ifade ederek, dip taramasının ardından 30 bin tonluk gemilerin de limana yanaşabileceğini ve Karasu Limanı tamamlandığında, Karasu’nun dünyaya açılan kapısı olacağını söyledi./ Kadir KARAKAŞ