Vali Coş mesajında şu ifadelere yer verdi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Kadınlarımızın yaşadığımız yüzyılda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, insani ve bireysel haklarını kullanabilmeleri için gerekli desteği vermek herkesin görevidir.
Kadınlarımız; tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde şefkat, merhamet, feragat ve fedakârlık timsali olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda da, 15 Temmuz Darbe ihanetinde de, Kadınlarımızın Milli ve Manevi değerlerimiz, istiklalimiz, hürriyetimiz, istikbalimiz için canını, kanını, eşini, evladını feda edebilecek kadar Vatansever birer kahraman oldukları görülmüştür. Dünyada ve Ülkemizde, temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, toplumsal yaşama katılım, zorla evlilik, okuma-yazma oranı gibi birçok gösterge, kadınların ayrımcılık ve eşitsizlik konusundaki sorunlarının yeterince ortadan kaldırılamadığını ortaya koymaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar tamamen sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bu konuda Devletimizin yanı sıra, kadın teşkilatlarının, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve basın yayın organlarının gayretleri büyük önem taşımaktadır.
Kadınlarımızın sorunlarını çözdüğümüzde ve onların bilgi, beceri ve enerjilerinden daha iyi yararlanabildiğimizde Ülkemizin maddi ve manevi alanda daha da gelişeceğine yürekten inanmaktayım.
Kadınlarımızın, toplumda eşit, hür, saygın bir birey olarak hak ve hürriyetlerini en iyi şekilde kullanabilmeleri için, Devletimizin bütün kurumları ile yanlarında olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm Dünya’da, Ülkemizde ve Sakarya’mızda kadınların eşitlik, hak, adalet, gelişim ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, Bu vesile ile; başta Şehit yakınlarımız olmak üzere tüm Saygıdeğer Kadınlarımıza; sevdikleri ile beraber daha nice 8 Martlara, güzel günlere sağlık, mutluluk ve başarı içinde ulaşmalarını yüce Allah’tan dilerim.”