Sakarya Valisi Mustafa Büyük, 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında makine – ekipman teslim törenine katıldı. Büyük, törende teslim ettiği bir traktörün direksiyonuna geçerek, “Biz de çiftçi çocuğuyuz. Gençliğimde çok traktör kullandım” dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında düzenlenen ekipman teslim törerine, Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin ile bazı daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin, tarımsal faaliyetlerde yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere makine ve ekipman desteği verildiğini söyledi. Keskin, “Proje ile çiftçilerimizin daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapmasını sağlamak, bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürmek amaçlanmaktadır. Bu kapsamda 27 çeşit makine ve ekipmana destek verilmektedir. Üreticimiz fatura toplam tutarının yarısını ödeyerek bu ekipmanlara sahip olabilecek. Bu yıl program kapsamında il genelinde 12 çeşit makine için 2 bin 224 adet müracaat alınmış değerlendirme sonucu 11 çeşit makine için 265 proje hibe sözleşmesi destek almaya hak kazanmıştır ve 265 yatırımcıdan 7 tanesi hibe sözleşmesi imzalamaktan vazgeçmiştir. Kalan 258 yatırımcı mal alımlarını gerçekleştirmek üzere işlemlerine devam etmektedir” dedi.

Daha sonra Keskin, makine ve ekipmanlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Makineleri tek tek inceleyen Vali Mustafa Büyük, teslim ettiği bir traktörü binerek test etmeyi de ihmal etmedi. Eskiden çok traktör kullandığını söyleyen Vali Büyük, “Gençliğimde çok traktör kullandım. Herkes severek izlerdi beni. Biz de çiftçi çocuğuyuz. Onun için ilimizde ve ülkemizde bu alandaki yatırımları artırmalıyız. Yarısını devlet, yarısını vatandaş ödeyerek hep beraber üretimi ve kazancımızı arttıracağız” diye konuştu./Remzi ŞİMŞEK