Vali Balkanlıoğlu ziyarette SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş’i tebrik ederek yeni yönetime görevlerinde başarılar diledi.

İş dünyasının Türk ekonomisinin temel taşı olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu kurumsal ve sürdürülebilir bir ekonomik yapının oluşturulması için iş dünyasına büyük sorumluluklar düştüğünü ve devletin de buna destek sağladığını vurguladı.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise “Bizim üretmeye ihtiyacımız var. Üretmek bir taşla iki kuş vurmak demektir.  Hem ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak, hem istihdam kazandırmak anlamında temel teşkil ediyor” diye konuştu.

Tavuk gübresinden enerji üretilmesi projesi

Söz konusu ziyarette tarıma dayalı sanayinin gerekliliği de vurgulanarak özellikle tavuk gübresinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi ile ilgili planlanan atık geri dönüşümü üzerine değerlendirmelerde bulunuldu

Sakarya ve bölgesinin beyaz et üretiminde Türkiye üretiminde yüzde 30’luk bir paya sahip olduğunu dile getiren Başkan Altuğ, 45 günde bir toplam 32 milyon tavuk döngüsü oluştuğunu belirterek bu potansiyelin enerjiye dönüştürülmesi konusunda bir çalışma planladıklarını ifade etti.

Kanatlı hayvan, kümes atıklarının organik gübre ve enerjiye dönüştürülmesinin çevre kirliliğinin önüne geçmek ve atık geri dönüşümünün sağlanması açısından büyük kazanım sağlayacağını dile getiren Başkan Altuğ, söz konusu proje ile ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun desteklerini talep etti.

Konu ile ilgili örnekler veren Vali Balkanlıoğlu, çevresel etkileri değerlendirilerek iyi bir şekilde incelenmesi neticesinde çalışmaya destek olunabileceğini ifade etti.