Vali Balkanlıoğlu mesajında, “Aziz Milletimizin huzur ve güvenliği için, ülkemizin güven ve istikrarının korunmasıyla kamu düzeninin sağlanmasında mesai mefhumu gözetmeksizin, gece-gündüz demeden kahramanca, her türlü fedakârlığa katlanarak, en zor şartlar altında dahi Milletimize hizmet veren Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünde fedakâr Polislerimizin duygu ve heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Güvenlik ve asayişin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı, hukukun üstünlüğü ilkesi ile anayasa ve yasalara sadakatle bağlı, insan haklarına saygılı, adaletli, tarafsız, hakka, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun bir şekilde vatanımızın her köşesinde Ay Yıldızlı Bayrağımızın dalgalanmasını sağlamak üzere canını hiçe sayarak bu ulvi görevi yerine getirmektedir. Emniyet Teşkilatımız bu üstün hizmet anlayışı ve özverisinden dolayı Aziz Milletimizin iftihar kaynağı olmuş ve aynı zamanda terör ve örgütlü suçlarla mücadelede ortaya koyduğu başarıyla toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bu sayede Emniyet Teşkilatımız her zaman Milletimizin sığındığı şefkat kapısı olmuştur.

Suç çeşidinin ve miktarının giderek arttığı dünyamızda, Türk Polis Teşkilatı, devletin sağladığı imkânlar sayesinde teknolojisini ve kapasitesini artırarak aynı paralelde imkân ve kabiliyetlerini de artırmış ve kendisini çağın gereklerine intibak ettirmiştir. Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yılında; İlimizin huzur, güven ve asayişinin sağlanmasındaki üstün gayret ve başarılarından dolayı her kademedeki bütün amir ve memurlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca ilimizin emniyet ve asayişi için çalışan polislerimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sakaryalı vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; görevleri başında Şehit düşen Kahraman Polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Emekliye ayrılan ve vazifeleri başında olan Türk Polis Teşkilatımızın her kademedeki fedakâr ve cefakâr çalışanlarına Yüce Allah’tan sağlık, başarı, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.