Toplantıda İŞKUR Müdürü Tekin Kaya, istihdam rakamları ile ilgili bilgi vererek; KOSGEB’ in teşvik ve desteklerinden daha fazla girişimcinin yararlanması amacıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile SMMMO işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimlerine bu yıl içerisinde 1.270 kişinin katıldığını belirtti.  İŞKUR’ un İşbaşı Eğitim Programlarından yararlanan katılımcı sayısının 4.000 kişiyi bulduğunu ve bu destek için iş arayanlara 9 milyon TL ödeme yapıldığını ifade eden İŞKUR Müdürü Kaya, 2017 yılının ilk on ayında 2016 yılına göre % 30 artışla 18.200 kişinin kurum aracılığı ile işe yerleştirildiğini ifade etti.   

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Mehmet Sarıbıyık, yapılan düzenli toplantılarla İş Dünyası Sinerji Platformunu oluşturan paydaşların güncel çalışmalar ve gerçekleştirilen yeniliklerden haberdar olduklarını, birlikte iş yapabilme güçlerini de arttırdıklarını bildirdi. Ayrıca, her ay yapılan düzenli toplantılarla, kamu kurum ve kuruluşlarımızın teşvik ve uygulamalarından bilgi alıp işbirliği şartlarını geliştirmek suretiyle, özellikle Üniversitemizde öğrenim gören veya mezun olan genç işgücünün istihdam oranının artırılmasına da destek vermekte olduklarını belirtti.  

Sakarya İş Dünyası Sinerji Platformunun önemli etkinliklerinden olan 18-19-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında 5 si düzenlenmiş olan ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da onur konuğu olduğu Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’nı (SAGİF), bu yıl 35.983 kişinin ziyaret ettiği ve 3.280 kişilik açık işgücü ilanının karşılanmaya çalışıldığı fuar sonrası İŞKUR’ un işe yerleştirdiği kişi sayısının hızla artırdığı belirtildi.

Toplantının ev sahipliğini yapan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, destekleri dolayısıyla Vali Balkanlıoğlu ve Sakarya İş Dünyası Sinerji Platformu katılımcılarına teşekkürlerini iletti.  

Vali Balkanlıoğlu yapmış olduğu değerlendirmede, İlimizin ekonomik potansiyelinin çok yüksek olduğunu, güçlü Türkiye olabilmemiz için işvereni ve işçisiyle ülkenin kalkınmasına odaklanmamız gerektiğini belirtti. İlimizde işgücü piyasasındaki bütün aktörlerle bir araya gelmeye çalıştıklarını ve toplantılarda iletilen öneri ve beklentileri raporlayarak, yatırımın, üretimin ve istihdamın artırılmasına güçlü şekilde destek olacaklarını vurguladı. Ayrıca, yerli otomobilin İlimizde üretimine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, program çıkışında Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin yapmış olduğu elektrikli prototip araç hakkında öğrencilerden bilgi aldı.   

Toplantı çıkışında Girişimcilik Eğitimine katılan adaylarla bir araya gelen Vali Balkanlıoğu, rızkın onda dokuzunun ticaret ve cesaret olduğunu unutmamalarını ayrıca hak ve adaletten ayrılmayan güçlü girişimcilere ülkemizin ihtiyacı olduğunu hatırlattı.