Vali Balkanlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Birliği yöneticileri ve Şenpiliç yetkilileriyle toplantı yaptı.

Vali Balkanlıoğlu toplantıda, beyaz et üreticileri ile büyük entegre firmaları arasında bazen ihtilaflara konu olan sorunlara çözüm olabileceği mülahazasıyla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yönetmenlik yayınlandığını ve üreticilerin gönüllü katılımıyla birlik oluşturulabileceğini kaydetti.

Balkanlıoğlu, “İlimizde de sözleşmeli çiftçilik üretici sistemiyle çalışan bir düzen var. Bu entegre tesislerimiz civcivi ve yemi, düzenleri uygun olan üreticilere verip, belirli bir üretim ve yetişme sürecinden sonra da tartarak alıyorlar. Bazen firmalarımız maliyetinin üzerinde bir ödemeyle bu üreticilerimizin ayakta kalmasını da sağlıyor. Sektörde dönem dönem sorunlar yaşanabiliyor. Firmalarımız işi yaparken, her üreticiyle ayrı ayrı sözleşme imzalayıp, zaman içerisinde gözden geçirilebilir şartlarla, sektördekiler de birbirini yaşatıyor. Yani üreticiler ve büyük firmalar aynı yolda birbirlerine destek olmaları gerekiyor.

Bugün yaptığımız toplantıda, oluşabilecek ihtilaflar ve sektörün sorunlarıyla ilgili hem üreticiler birliği hem de Şenpiliç firması yetkilileri, istişarelerini sürdürme konusunda mutabakata vardılar. İnşallah iki tarafın da karşılıklı anlayış içerisinde bu sistemi devam ettirmelerinden yanayız” dedi.

Çözüm için gayret gösteren sektör paydaşlarına teşekkür ettiklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, toplantının sonunda üreticilerle firma yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi.