Okul girişinde öğrencilerden kurulu Mehteran Takımının gösterisini izleyen Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerin çalıp seslendirdiği Mehter Marşına da eşlik etti.

Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç’ın da katıldığı programda öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları inceleyen Vali Balkanlıoğlu, müzik topluluğunun verdiği mini konseri de izledi.

Daha sonra salon programında öğrenciler tarafından sergilenen Kafkas Dansı gösterisini izleyen Vali Balkanlıoğlu, “İşte bir yarıyıl tatili daha geldi. Zaman su gibi akıp giderken bizler de buna yetişmeye çalışıyoruz. Akıp giden zamanı sadece seyrediyoruz. Şuanda çocukları ile karne sevinci yaşayan velilerimiz bir gün gelecek çocuklarını askere uğurlayacaklar, düğünlerini yapacak ve hatta torunlarını da kucaklarına alıp sevecekler. Allah hepinize sıhhat ve afiyet versin.

Hayırsever bir vatandaşımız bu okulun temellerini atmış, devletimiz tamamlamış ve velilerimizin eğitimcilerimize destek vermesiyle güzel bir başarı yakalanmış. Öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizin gayretiyle neredeyse özel okul statüsüne yükselmiş bir okul burası. Sağlanan imkânlar, dizaynı, döşemeleri, hepsi bir emeğin ve çabanın mahsulü olarak ortaya çıkıyor. Bunu ancak mesleğini ve işini seven insanlar başarabilir. Zor kullanarak ve emir vererek hiçbir şey tam olarak başarılamaz. Allahu Teâlâ evreni sevgi temeli üzerine yaratmış. Rabbimiz kendi merhamet ve sevgisinin küçük de olsa bir parçasını insanlara da bahşetmiştir. Sevgi ve ilgi her şeyin başıdır. Hele bu durum okullarda daha önemlidir. Eğer öğrencilerimiz öğretmenlerini sevebilmiş ise, o derste çok başarılı oluyor ve okullar açılınca koşa koşa gidiyorlar.

Bir idareci olarak gözlemlediğim en önemli şey; eğer öğretmenlerimiz sınıfta otorite sağlamak istiyorsa, işini sevmesi yeterlidir, zorla ve kabalıkla sağlaması mümkün değildir. Şükür ki, öğretmenlerimiz bu memleket için ne kadar önemli olduklarının farkındalar. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, çocuklarımız iyi yetiştirilirse geleceğe de güvenle bakabiliriz. Ancak kötü alışkanlığa sahip, büyük ve küçüğünü bilmeyen, çevre bilincinden yoksun, Allah’tan korkmayan ve sevmeyen, ilgisiz bir nesil yetiştirirsek, geleceğimizden hiç emin olamayız. Bunları da tabi olarak okulda öğrenecekler. Az önce ziyaret ettiğimiz ana sınıfı öğrencilerini gördünüz, kalplerinde tek bir kötülük olabilir mi? Kelimenin tam anlamıyla melekler. Çocuklarımız bizim ellerimizde şekilleniyor. Bu çocuklara biz tam olarak sevgiyi, ilgiyi, merhameti, Allah sevgisini, kul hakkını iyi öğretebilirsek; bu çocuklar sayesinde kurt ile kuzu yan yana geçecek, ne terör ne anarşi kalacak. Kapılarımızı bile kilitlemek zorunda kalmayacağız. Bu duruma gelmemiz hem ailede hem de okuldaki öğretmenlerde bitiyor. Karnedeki notlar her şeyin göstergesi olmadığı gibi, sadece öğrencinin bilgi seviyesini değil, öğretmenin de bilgi seviyesin göstergesidir. Yani karnedeki not, öğretmenin de notudur. Sevgili öğretmenlerimiz, ders öğretmenin yanında insani vasıfları da kazandırır ise, işte o zaman ülkemizde, çevremizde gülük gülistanlık olacaktır. Albert Einstein, zayıf notlarından dolayı sınıfta kalıp okuldan atılmış bir dâhidir, aynı zamanda yüzlerce buluşu olan Edison da diğer arkadaşlarından geri kalıp onları olumsuz etkilediği gerekçesiyle okuldan atılmış bir bilim adamıdır. Yani notun insan hayatındaki önemi bir yere kadardır, derste başarı hayatta başarı anlamına gelmiyor.

Sakaryamız çok gelişmiş bir il olarak biliniyor, ancak öğretmen açığı olduğu için tercihle gelinen bir il statüsünde olduğu için, bu yüzden bazı branşlarda sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi ilimiz zorunlu hizmet alması gereken iller arasına alındı. Artık her branştan öğretmen, buraya gelmek zorunda, bu da İnşallah bir takım sıkıntıları ortadan kaldıracak” dedi.

Salon programının ardından sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Balkanlıoğlu, ilkokul öğrencilerinin bireysel olarak yaptıkları “15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet” figürlü tabloları da inceleyerek öğrencileri tebrik etti.

Sakarya’da 708 okulda öğrenim gören 185 bin 864 öğrenci ile ailelerinin de karne sevinci yaşadığı bugün çocukların sevincine hep birlikte ortak olmamız gerektiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize güzel bir yarıyıl tatili geçirmeleri temennisinde bulundu.

Yavuz Selim'de karne heyecanı

Adapazarı Maltepe Mahallesinde bulunan Yavuz Selim İlkokulunda da karne heyecanı yaşandı. Öğrenciler, öğretmenlerinin ellerinden karnelerini alarak yarı yıl tatiline başlarken, okul müdürü Kadir Tanısı, okullarının başarısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.