Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin öğrencilere hoş geldiniz konuşmasını yaptığı törende, Vali İrfan Balkanlıoğlu'da Erzincan’lı öğrencilere seslendi. Balkanlıoğlu; “İlimizde üçgün boyunca misafirlerimizin en güzel şekilde ağırlanması için düzenlenen organizasyona destek veren, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. SEDAŞ’a ayrıca organizasyon ve projede sağladığı işbirliği ve koordinasyon için teşekkür Vali Balkanlıoğlu SEDAŞ'a bir plaket verdi. Plaketi SEDAŞ adına Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan aldı.

Doğudan Batıya gönül köprüsü

Erzincanlı öğrenciler için Cumartesi akşamı Best Western Premier Otel’de il protokolünün de katıldığı Sakarya gecesi programı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı tarafından yurdun bir ucundan diğerine gönül köprüsü kurarak başlatılan 'Biz Anadoluyuz Projesi” ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerden seçilen 50 bin öğrencinin Türkiye’nin Batıdaki farklı şehirleri ziyaret etmeleri sağlanırken, Sakarya'ya ilk kafilede 133 öğrenci geldi.

Gezdiler, gördüler ve eğlendiler

3-4-5 Kasım tarihlerinde ilimizde ağırlanan Erzincan’lı öğrenciler için Sakarya Valiliği’nin öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tarihi, kültürel ve turistik bölgelerimizi kapsayan dolu dolu bir program hazırlandı. 133 öğrencinin yaşadıkları ülkenin farklı bir coğrafyasında, kardeşlik duyguları içinde ağırlandıkları bir program kapsamında kültürel bir gezi yapmaları hedeflendi. Erzincan’dan Sakarya İline gelen öğrencilerin ağırlanması hususunda başta Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve ilçe belediye başkanları ile ildeki kurum ve kuruluşlar büyük destek verdi. İlk gün Sapanca ilçesini gezen Erzincanlı öğrenciler, ikinci gün Karasu ilçesini, üçüncü gün ise Taraklı ilçesini gezdiler. Erzincan’lı öğrenciler için Cumartesi akşamı, Best Western Premier Otel’de il protokolünün de katıldığı Sakarya Gecesi programı düzenlendi. Çocuklara hediyeleri verilirken, muhteşem halk oyunları gösterisi de Erzincanlı öğrencileri eğlendirdi. Erzincanlı öğrencilerin aldıkları hediyelerden büyük bir mutluluk duydukları gözlerinden anlaşılırken, düzenlenen kokteyl sırasında öğrenciler Vali Balkanlıoğlu ile sohbet etme imkanı buldular. Bazı öğrencilerin bulunduğu ilin dışına ilk defa çıktığı, ilk defa uçağa bindiği, turistik kültürel bir gezi yaptığı anlaşıldı. Öğrenciler bu güzel organizasyon için Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye ayrı ayrı teşekkür ettiler.