Vali İrfan Balkanlıoğlu mesajında, şu ifadelere yer verdi; “Aziz Milletimiz için büyük bir değer taşıyan Mübarek Ramazan Bayramı'nı sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendiği, mutlulukların paylaşıldığı, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine aracılık eden ulvi ve müstesna günlerdir. Bu mübarek günde; dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir.
Çocuklarımızın manevi bir donanıma sahip, geçmişini hatırlayarak yetişmesi için bayramlarımızı büyüklerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımızla hep birlikte karşılamalı; değerlerimize sahip çıkarak, geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe uzanan bağları hep güçlü tutmalıyız.
Vatandaşlarımızın bu bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere belediyelerimiz ve diğer ilgili kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Bayram süresince görevi başında olan güvenlik görevlilerine, zabıta, itfaiye ve sağlık personeli ile tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor, bayramlarını kutluyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek Ramazan Bayramı'nın Ülkemize ve Milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni eder, bu vesilesi ile Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize ve ailelerine esenliklerle dolu bir bayram geçirmelerini diler, tüm vatandaşlarımızın bayramını kutlarım.”