Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, A.G, E.G, Ş.Ş, E.A ve B.D isimli şahısların uyuşturucu ticareti yaptıkları yönünde gelen ihbarları değerlendiren Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısları takibe aldı.
Yaklaşık 3 ay süren çalışma kapsamında, söz konusu 5 şüpheli ile irtibatlı oldukları belirlenen 13 ayrı uyuşturucu şüpheli madde yakalaması yapılırken, 14 kişi uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan, 2 şahıs da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalandı.
Operasyon kapsamında, A.G, E.G, Ş.Ş, E.A ve B.D isimli şahısları yakalamak üzere 40 polis, 2 uzman jandarma ve jandarma idaresinde bulunan arama köpeği ile Erenler İlçesine bağlı Küpçüler ve Yeni Mahalle’de bulunan ikametlerine gerçekleştiren operasyonlarda 34,38 gram esrar maddesi, 20,32 gram bonzai uyuşturucu maddesi, 1 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ele geçirildi.
Gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi