Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ ile iş fikirlerini hayata geçiriyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Girişimcilik Eğitimleri’nde ilk 4 programı başarıyla tamamladık. 5. program için başvurularımız başladı. 70 saatlik Girişimcilik Eğitimi’nden sertifika alan girişimciler, 30 bin TL’ye kadar hibe kredi ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabilecek. Eğitim kayıtlarımız 10 Mart Pazar günü sona eriyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ ile Sakarya’daki girişimcilerin gelişmesi ve girişimciliğin yaygınlaşması hedefleniyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar, “‘Sakarya Girişimci Oluyor’ projesi kapsamında ilk 4 programı başarıyla tamamladık. 5. program için başvurularımız başladı.” diye konuştu.

Proje hakkında bilgiler veren Türker Vardar, “Ücretsiz olarak düzenlenecek 70 saatlik girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, 30 bin TL hibe, işlerini kurduktan 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin TL kredi kullanabilme hakkına sahip olacaklar. Belediyemizin kurumsal web sitesi www.sakarya.bel.tr adresinden yapılan kayıtlar, 10 Mart Pazar günü sona erecek. 21 Mart’ta başlayacak eğitimlerimizi 22 Nisan’da sonlandıracağız” ifadelerini kullandı.