AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Genel Merkez, Merkez Disiplin Kurulu üyesi Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile birlikte Yenikent Devlet Hastanesinde darbe girişimine teşebbüs sırasında yaralanan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ali Kasımoğlu, Mehmet Akyazıcı, Fadime Çalık, Nurettin Tulum’u ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulunarak; Milletin iradesini, millet olarak sahiplendikleri için ve demokrasiye sahip çıktıkları için vatandaşlara teşekkürlerini ilettiler.

Yaralıları dinlediler
Yaralılara ziyaret sırasında anne, kız ve oğlu olmak üzere aynı aileden 3 kişinin yaralandığı Baykan ailesini ziyaret eden Genel Merkez, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, darbe teşebbüsü sırasında oğlu ve kızıyla valiliğe koşan Hacer Baykan’dan o akşam olanları dinledi. Hacer Baykan “Valiliği asker sarmış haberini alınca, oğlum ve kızımla diğer vatandaşlar gibi oraya gittik. Girişteki askerleri konuşarak ikna ettik içeri girdik, yürümeye devam ederken kadınlara askerler ateş etmez dedik yürüdük. Ateş ettiler” diyen Hacer Baykan; Oğlu Onur ve Kızı Aslı ile “Milletimiz Vatanımızı Bayrağımız ve Demokrasi için canımızı vermeye, şehit olmaya her zaman hazırız yine olsa aynı kararlılıkla mücadele ederiz” dediler.
 

“Vatandaşlarımız darbeci zihniyete gereken cevabı en iyi şekilde vermiştir”
Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Haber Baykan’a oğlu Onur ve kızı Aslı’ya geçmiş olsun diyerek ziyaret sırasında şunları söyledi “Milletimize ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır. Milletimizin, vatandaşlarımızın içindeki vatan sevgisi o kadar büyük ki ne olursa olsun ona bir zarar gelmemesi için o gece kendilerini, evlatlarını siper ederek ülkelerine sahip çıktılar. Vatandaşlarımız darbeci zihniyete gereken cevabı en iyi şekilde vermiş, halkın iradesinin her şeyden üstün olduğu bir kez daha göstermiştir. Milletimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
Başkan Ak’tan nöbet çağrısı
Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, “Milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını 15 Temmuz akşamı tüm Dünya görmüştür. Hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımız ülkemize yönelik bu hareketi kahramanca geri püskürtmüştür. Bundan sonra devlet büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan bir emir gelene kadar Ülkemiz için meydanlarda Demokrasi Nöbetinde kalmaya devam edeceğiz. Herkesi meydanlara Demokrasi nöbetine bekliyoruz” dedi.