Söz konusu ziyarete SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş’in yanı sıra Belediye Başkanı Daniel Zimmermann’a eşlik eden heyet iştirak etti.

Gerçekleştirilen ziyaretten ve Başkan Zimmermann’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’yı tanıttığı konuşmasında; “Şehrimiz ülkemizin önde gelen üretim merkezlerinden biridir. SATSO olarak 103 yıllık tarihimizle ve 10 bini aşkın üyemizle, bu şehrin her konusu ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya hem sanayisiyle hem de tarımsal üretimiyle ülkemizde dikkat çeken ve yatırımlar için gözde bölgelerden biridir. 9 adet Organize Sanayi Bölgemiz ve bu bölgelerde istihdam edilen 200 bin çalışan mevcut. 6 milyar dolarlık ihracatımız var. Ayrıca, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 178 civarındadır. Bu da üretim şehri olduğumuzun önemli bir işaretidir. 2023 yılında 10 milyar dolarlık yıllık ihracata ulaşma hedefimizi gerçekleştirmek için projeler üretiyoruz" ifadelerini kullandı.

Altuğ; "Şehrimizde otomotiv sanayisi ekonominin temelini oluşturmakta ve ihracatta en büyük payı almaktadır. Otomotiv sanayinde 19 adet AR-GE ve 4 adet tasarım merkezine sahibiz. Otomotiv sektöründe özellikle Toyota Firması amiral gemimizdir. Ayrıca, dünyaya açılan kapımız olan Karasu Limanımız ile uluslararası ticarette ve taşımacılıkta da daha fazla söz sahibi olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette konuşan, Monheim Am Rhein Belediye Başkanı Daniel Zimmermann ise Türkiye ile ilişkilere verilen öneme vurgu yaparak, “Monheim şehri eyalet olarak Almanya içerisinde en düşük oranda kurumlar vergisi uygulayan eyalet olarak öne çıkıyor ve bu uygulama ile şehrimize yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcıların da önünü açmaya çalışıyoruz. Türkiye ile ticari ilişkileri artırmak, sadece büyük yatırımcılar değil küçük ancak işlevsel bakımdan katkı sağlayan tüm firmalara kapımız her zaman açık” ifadelerini kullanarak Sakarya’yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin devamında Başkan Zimmermann’a eşlik eden heyet, Monheim şehrinde gerçekleşen Business Center Projesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler. Heyet, projenin Türk yatırımcıların bürokrasi engellerine çok takılmadan faaliyetlerini sürdürebileceği, her türlü mesleğin bir arada bulunacağı ticari ve sosyal bir proje olacağını belirtti.