Söz konusu ziyarette geçmişten günümüze kadar iki kurum arasındaki işbirliği ve ortak proje çalışmalarının artarak devam etmesi dile getirildi.

 Sanayi ve Ar-Ge çalışmalarının üniversite ve iş dünyası birlikteliği ile ilerleyeceğinin ifade edildiği ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Üniversitemiz çatısı altında yapılan projelerin üretimi tetikleyici nitelikte, katma değeri yüksek ürünler üretmeye yönelik olması, endüstrinin geleceği açısından büyük önem teşkil ediyor. Bu konuda üniversitemize iş dünyası olarak gereken desteği vererek paydaş olmaktan memnuniyet duyarız” diye konuştu.

Başkan Altuğ ayrıca, “SATSO bünyesinde kurduğumuz ihtisas komisyonları ile daha spesifik çalışmak istiyoruz. Komisyonlarımız, iş dünyası ve üniversite işbirliğine yönelik çalışmalar yapacak. Yeni kurulacak olan Uygulamalı Bilimler Üniversitemizle de işbirliği projeleri yürütmeyi hedefliyoruz. Üretmeli ve tüm dünyaya satmalıyız. Bu anlamda ürünlerimizi dünyaya tanıtma ve pazarlama konusunda yabancı üniversite öğrencilerinden faydalanmalıyız.  Öğrencilerimiz, bizleri ve ürünlerimizi tanıdıklarında çok güzel ticari işler ortaya çıkar” dedi.

Ziyaret iyi niyet dilek ve temennilerinin ardından sona erdi.