Üniversite prestij Caddesi

Bu kapsamda ilçe genelinde yürütülen projelerden biri olan “Üniversite Prestij Caddesi” düzenleme çalışmalarına başlandı. Baskı beton, yaya yolları, engelli yolu, bina önleri kilitli parke, ışıklandırma ve park çalışmasını kapsayan projenin 1 ayda tamamlanması hedefleniyor. Trafiğe kapalı bir cadde olan Üniversite Caddesi’nde SAÜ Eğitim Fakültesi ve Hendek Meslek Yüksekokulu’nun bulunması nedeni ile ağırlıklı olarak kafeler bulunuyor. “Prestij Caddesi Projesi” çerçevesinde Üniversite Caddesi baştan aşağı yenilenecek.

Park alanına manolyalar dikilecek

Proje kapsamında 480 metre uzunluğundaki Üniversite Caddesi’nde yapılan çalışmada 4 bin 700 metre kare baskı beton, 4 bin metrekare kilitli parke, çift taraflı bin metre engelli yolu, kauçuk tabanlı çocuk parkı, 20 adet bank ve ağaçlandırma yapılacak. Ayrıca, şehrin tarihi dokusuna uygun dekoratif aydınlatma direkleri ve ışıklar kullanılacak. 

3 proje aynı anda

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Uludere Park, Üniversite Caddesi ve Eski Düzce Caddesi projelerinin eş zamanlı olarak sürdürüldüğünü belirterek, “Prestij Cadde Projeleri hizmetlerimizin sacayaklarından biridir. Bu projelerimizde, yaya ve araç trafiğinin yoğun bir şekilde yaşandığı bu yerde yapılan yenileme çalışmasında asfalt, andezit bordür ve plak, engelli taşı ve dekoratif aydınlatma direkleri kullanıyoruz. Burada engelli kardeşlerimizin kaldırımları rahat bir şekilde kullanmaları için özel yürüme yolu yapıyoruz” dedi.

Bu arada Üniversite Caddesi esnafı Başkan İrfan Püsküllü’ye kentsel estetik çalışmasından ötürü teşekkür etti.