Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’dan projede gelinen son nokta ile ilgili bilgiler alan Toçoğlu, arterde görev yapmakta olan fen işleri ekipleri ile de sohbet etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede İhsaniye Camii ve Valide Camii arasındaki güzergâhtaki yenileme çalışmalarının kısa süre içerisinde sonlanacağını açıkladı.
Şehir Senin İçin Yenileniyor
Toçoğlu, “’Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatmış olduğumuz caddelerdeki dönüşüm çalışmalarımızda hamdolsun kısa sürede uzun mesafeler aldık. Şehir merkezindeki ana caddeleri kapsamlı bir dönüşüme tabi tutuyoruz. Şuan Ünal Ozan Caddesi’nde asfalt çalışmaları başlamış bulunuyor. 1. kısım asfalt serim işlemlerinin sonlandığını ifade edebiliriz. Arterdeki bordür yenileme çalışmalarının ardından 2. kısım asfalt için gerekli adımları atacağız. Bunun yanında İnönü Caddesi’nin de asfalt serim işlemlerine hazır hale getirildiğini ekleyelim. Program dâhilinde tüm yollarımız yenilenecek” diye konuştu.

Asfaltta Sıra Taraklı’da
Ünal Ozan Caddesi Yenileme Projesi’nde çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını da kaydeden Başkan Toçoğlu, “Ana arterlerdeki dönüşümün yanı sıra, ekiplerimizin ilçe grup yollarındaki yenileme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Bu sezon daha önce Serdivan, Ferizli ve Adapazarı grup yollarında çalışmalarımız oldu. Bir yandan da grup yolları için çalışmalar yapılmakta. Bu hafta inşallah Taraklı’da asfalt serim işlemleri devam edecek. Belirlediğimiz bir takvim var. Bu takvim doğrultusunda gerek şehir merkezindeki yolları gerekse de ilçe grup yolları için adımlarımızı atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ünal Ozan Fiberledi
Proje ayrıntıları ile ilgili konuşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise, “Bin 200 metre uzunluğundaki güzergahın tamamında deforme olan asfaltı kaldırdık. Daha sonra SASKİ bu alanda yağmursuyu işlemleri gerçekleştirdi. Ardından fiber optik kablolar bölgeye döşendi. Şimdi asfalt serim işlemlerinin ilk kısmında çalışmalarımız tamamlandı. Bordür ve kaldırım yenilemelerinin ardından Ünal Ozan Caddesi yepyeni bir yüze kavuşacak” dedi.