Edinilen bilgilere göre, Ağrı’dan tırın dorsesi içerisinde Ankara’ya gitmek ümidiyle yola çıkan kaçak 67 göçmen Akyazı ilçesi D-100 Karayolu kenarında bir petrol ofisine bırakıldı. Kaçak göçmenleri gören çevredeki esnaf, olay yerine jandarma ekiplerini çağırdı. Jandarma ekiplerinin geldiğini fark eden mülteciler çevredeki tarlalara kaçtı. Jandarma ekipleri yakaladığı kaçak göçmenleri ekip arabasıyla kullanılmayan petrol ofisine getirdi. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Afgan, Pakistan ve Özbek uyruklu olan 67 mülteci jandarma ekipleri tarafından yakalandı.


Toplamda 175 kişi olduklarını söyleyen gruptaki bir mülteci Ağrı Doğubeyazıt’tan Ankara’ya gitmek için tırın dorsesi içinde yola çıktıklarını kaydetti. Kaçak göçmenlerin tır şoförüne kişi başı bin 500 dolar vererek yola çıktıkları öğrenildi. Yakalanan kaçak göçmenler Akyazı Belediyesi’ne ait otobüsle Akyazı Jandarma Komutanlığına getirildi. Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığında yapılacak olan işlemlerin ardından kaçak göçmenlerin Sakarya İl Göç İdaresi’ne teslim edileceği öğrenildi.
Öte yandan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı olay yerine giderek bizzat incelemelerde bulundu.