Sakarya’da hac ve umre organizasyonu yapan bir tur şirketinin, Ramazan ayında umre ziyareti yapmak isteyen 10 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Tur şirketine para yatıran vatandaşlar daha sonra firma yetkililerine ulaşamadıklarını, Ramazan ayının başında gitmeleri gereken umreye gidemediklerini beyan ederek Cumhuriyet Polis Karakoluna giderek şikayetçi oldu.

Firma tarafından Ramazan'ın 1. günü Mekke'de olacakları bildirilen vatandaşlar, seyahat masrafları için firmaya binlerce dolar ödeme yaptıklarını ancak 15 gündür firmanın telefonlarına cevap vermediğini ifade ettiler.

“Mekke’ye gideceğimize karakola geldik”

Dolandırıldığını iddia eden Rasim Türkel, Mekke’ye gideceğine karakola geldiğini belirterek, “Eşim ve referans olduğum bir arkadaşımın hanımıyla beraber Umre’ye gidecektik. Ramazan’ın birinde Mekke’de olmamız gerekiyordu. Bu şekilde beyanda bulunuldu bize. Vize alacağım, uçak bileti alacağım dedi. Biz pasaportlarımızı ve paralarımızı verdik. Ödediğimize dair makbuzda elimizde mevcut. 3 kişi için 3 bin 750 dolar verdim. Hala bekliyoruz. Oysa ki Ramazan’ın birinde orada olacaktık. Beklerken zaman zaman telefonla aradım konuştuk. Ramazan ayı gelene kadar telefonlarıma cevap verdiler ama Ramazan ayına girdikten sonra yani 15 gündür telefonuma cevap vermiyorlar” dedi.

“Bizi oyaladı, pasaportlarımızı aldı”

Bir diğer mağdur İzzet Ay ise, “Bizde Ramazan Umresi diye yazıldık ve Ramazan’ın birinci günü orada olacaktık. Ne yazık ki gün geldi ama gidemedik. Bizi oyaladı, pasaportlarımızı aldı ve vizeler onaylanacak diye oyaladı. 15 gündür ulaşamıyoruz. Artık bizim de yapacak bir şeyimiz kalmadı. Karakola gelerek ifademizi verdik. Ramazan Umresini beklerken karakola geldik. Eşimle birlikte gitmek için 2 bin 800 dolar para yatırdım. Bize daha öncesinde söylenen kafilenin 15 kişi olduğuydu. Şuan biz birbirimizi bulduğumuz 10 kişiyiz” diye konuştu.