Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. Yılı ilimizde de törenle anıldı.

Kent Meydan’ında gerçekleştirilen anma töreni, Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okuması ile tören devam etti.

Anma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Resmi Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kent Meydanı’ndaki törenin ardından ise AFA’da Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı düzenlendi.

Programa Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Okul Müdürü Eyüp Yazıcı ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Adem Arı birer konuşma yaptı.

Ardından ise öğrenciler “Bir Güneştir Atatürk” isimli oratoryoyu sahneledi./Remzi ŞİMŞEK