Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Gül, Karasu’da bulunan Irak Türkmeni aileler için başlatılan yardım kampanyasına yediden yetmişe herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

IŞİD zulmünden kaçan Türkmenlerin yaralarını sarmak için toplanacak yardımların Mersin'e gönderileceğini aktaran Gül, "IŞİD teröründen kaçarak, evlerini yurtlarını arkalarında bırakan Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Düzenlenen kampanyalarda her zaman sivil toplum kuruluşları arkamızda oldu. Fakat bu yardımlar bir günlük değil, sürekli ihtiyaç" dedi.

Karasu ‘da 100'e yakın Türkmen ailesinin olduğunu anımsatan Gül, "Türkiye'ye 1930'lu yıllardan beri başlayan Irak Türkmen göçü son yıllarda bilindiği üzere IŞİD terörü yüzünden arttı. Son yıllarda gelen ailelerle birlikte ülkemizde 35 bin civarında Türkmen olduğu tahmin edilmekte. Ocağımızın bünyesinde başlatılan yardımlarla imkanlar ölçüsünde Türkmen kardeşlerimize yardım ediyoruz.  Yardımsever vatandaşlar cep telefonundan 5 TL karşılığında yardım kolileri halinde gerçekleşen kampanyaya TÜRKMENDAĞI yazıp 1079'a Mesaj göndererek yardım yapılabilecek.  Başlatılan kampanya çerçevesinde ayni yardım olarak su, konserve, bulgur, pirinç, makarna, un, kahvaltılık, çocuk maması, çocuk bezi, ayakkabısı, giyim, battaniye, kömür, odun alınacak.  Yardım yapacak vatandaşlarımız il ve ilçe Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı temsilciliklerine ulaştırabilirler. Sakarya merkezde yardımları ulaştırmak için irtibat adresimiz ise Karaağaçdibi Caddesi M. Baldan İşhanı Kat: 4 (Bilge Hastanesi Karşısı) İrtibat telefonlarımız 0537 656 62 40 / 0537 709 27 73’dür” diye konuştu.