Programa MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ve yönetimi, MHP Sakarya İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları Sakarya İlçe Başkanları; MHP Sakarya Aday Adayları Tolgahan Öksüz,  Yasin Elmacı, Muhammed Levent Bülbül, Cengiz Türkeş, Hasan Balaban ile çok sayıda ülkücü katıldı.

Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu yaptığı konuşmada, “Bugünlere gelmemize Türk Milliyetçilerinin Türklüğünden koparılmak istendiği dönemde Atsız Hoca ve arkadaşlarının, davamızın banisi Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in çaba ve gayretleri neticesinde Türk Milliyetçileri bir hareketin başlangıcını yapmışlardır. Allah’a şükürler olsun ki yarım asrı aşan hareketimiz hep bedel ödemekle geçmiştir. Türk Milliyetçisi olmanın bedelini Ülkücü Hareket en ağır şekilde ödemiştir ve bundan sonra da ödemeye devam edecektir. Bizler Başbuğumuzdan almış olduğumuz mirası Ülkü Ocakları olarak bizden sonraki nesillere aktarmanın mücadelesi içerisindeyiz. 4 Ocak 1968’de şehadet şerbetini içen Ruhi Kılıçkıran Ağabeyimizden 20 Şubat 2015’de şehadete erişen Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimize kadar binlerce şehidimiz bu kervana katılmıştır. Allah’ın izniyle gerektiği taktirde milletimizin bekası, devletimizin devamı için her zaman kellemizi koltuğumuzun altında taşımakta, bunun bedelini ödemeye her zaman hazır ve nazırız. Bizler bulunmuş olduğumuz bu şehitler makamının ağırlığını, bütün arkadaşlarımız, bütün kardeşlerimizle beraber iliklerimize kadar hissediyoruz.

Önümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üstümüzdeki kara bulutların kalkacağı çok önemli bir dönüm noktası olan 24 Haziran seçimlerinin arifesindeyiz ve Allah’ın izni ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin alacağı en yüksek oyu alması yolunda Ülkü Ocakları olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. O yüzden hiçbir ye’se fitneye kapılmadan Liderimizin gösterdiği yolda Cumhur İttifakına da sonuna kadar destek olacağız.

Bu vesile ile hepinizin 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Çeşitli ikramların yanı sıra; halat çekme, yumurta ve çuval oyunu gibi birçok etkinliğe ev sahibi yapan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü etkinliği, öğle saatlerine kadar süren yağmura rağmen her yaştan ülkücünün katılımı ile tüm gün coşku içinde devam etti.