Ülkücü şehidi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anma etkinliği, Sakarya Üniversitesi Helikopter pistinden yürüyüşle başladı. Büyük bir katılımla gerçekleşen yürüyüşte, ellerinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafları, bayraklar ve pankartlar taşıyan Ülkü Ocaklı gençler ‘Milliyetçi Türkiye’, ‘Fırat’ım hakkını helal et bize’ sloganları eşliğinde ilerlerken, yürüyüşe Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu ve il yöneticileri ile çok sayıda ülkücü genç katıldı.


Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde yapılan ülkücü yemini ile son bulan yürüyüşün akabinde Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans salonunda üniversite teşkilatı tarafından düzenlenen programa geçildi. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından,Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu bir konuşma yaptı. 
Ardından kısa film gösteriminin ardından sona eren programda, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak üzere bir araya gelenler duygulu anlar yaşadı.