Kaynarca Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan, saman ithal edilmesi ve saman fiyatlarının yüksekliği hakkında yaptığı açıklamayı sert sözlerle tenkit eden AKP Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak’ı eleştirdi.

Başkan Cevdet Günhan, küçük aile işletmelerinin yeteri kadar desteklenmesi durumunda ülke insanını ve hayvancılığına yeteceği gibi ihracat da yapılabileceğini belirtti. Günhan, “Benim güzel memleketimin insanlarından sözüm onlara ilçe başkanı olup da il genel meclisi üyesi, belediye başkanı olup da, gündüz dışarı çıkamayıp gece yarasa gibi dolaşan başkanlara, vatandaştan para alıp da borcunu kapatacağım diyen başkanlara, siyasetçi ve vekil olup da hayvanlara saman yerine makarna, yem yerine türlü yediren siyasetçilere, atalarımız boşuna dememiş yarası olan gocunur diye. Tahmin etmediğim kişilerin yarası varmış da haberimiz yokmuş. Ziraat Odası Başkanı siyasetçi değil, siyasetçi ağzıyla konuşmaz. Ziraat Odası Başkanı siyaset yaparsa da birileri gibi menfaat için, ihale için, iş için yapmaz. Yapabileceği işi yapar, yapamayacağı işi de yapamayacağını beyan eder. Vatandaşın ağzına bir parmak bal çalıp yalandırıp gitmez. AK Parti ilçe başkanı zamanında başka partinin bayrağını sallar iken Ziraat Odası Başkanı AK Parti’ye oy vermiştir. Bunu da herkes böyle bilsin” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Kaymak’ı eleştiren Günhan, “Vatandaşımıza ticaretinle senelerce hizmet ettin. Senin hizmetinden dolayı kimse nankörlük getiremez. Tabi ki her hizmetin bedeli vardır. Hizmetin bedeli olacak. Elektrik tesisatı, yemekçilik yapıyorsun ama senin hizmetinin telafisi var. Elektrik tesisatında bir kablo yanık olursa on dakikada değiştirirsin. Bir kazan yemeğin tuzu, yağı fazla olursa döker, yarım saatte yenisini yaparsın. Ama tarımın telafisi nerde var? Siyasetçinin tarımı bilmesi için kapısında inek bakmasına gerek yok diye beyan etmişsin. Siyasetçi isterse internetten yarım saatte tarımın girdisini çıktısını öğrenir diyorsun. Biz sapa da samana da karışırız diyorsunuz. Çok iyi bildiğinizden dolayı mı ülkemizi sapa samana muhtaç ettiniz? Hiç kimse kusura bakmasın. Tarım bir saatlik, bir haftalık, bir aylık iş değil. Bizim yöremizde bir ürün bir yıllıktır. İkinci ürün yetiştirme şansımız yok. Türkiye her şeyiyle kendine yetebilir bir ülke. Biz tarımcılar ülkemizin 75 milyon vatandaşını ülkemize gelen 35 milyon turisti ve ülkemizdeki sığınmacıları doyuruyoruz. Bundan dolayı da mutlu ve huzurluyuz. Biz ülkemizin insanını doyurduğumuz gibi hayvanını da doyururuz. Bir başka ülkenin hayvanını da doyururuz. Yeter ki küçük aile işletmelerine destek sağlansın. Bundan dolayı kimse uzaktan gazel okumasın. Herkes bildiği işi yapsın” diye konuştu.