Bu kapsamda yaya bas-geç sinyalizasyon sistemleri akıllı ve engelli kullanımını kolaylaştırıcı hale getiriliyor. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sisteme entegre edilen engelli butonlarında sesli anlatım, titreşim ve engelli alfabe özelliklerinin olduğunu ve böylece engellilerin güvenli bir şekilde yolun karşısına geçebileceklerini açıkladı.

Akıllı sinyalizasyon sistemi
Ulaşım konusunda toplu taşıma araçlarını engelli binişine uygun hale getirdiklerini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Yenilenen cadde ve sokaklarımızda kaldırım ve yaya geçitlerimizi engellilerimize uygun hale getirdik. Sinyalizasyon sistemlerimizi akıllı ve engelli kullanımını kolaylaştırıcı hale getirmek için gerekli çalışmalarımızı da gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda şehir merkezindeki yaya bas-geç sinyalizasyonlarının tamamını ve bazı ilçelerimizde olmak üzere toplam 20 adet engelli butonunu sisteme entegre ettik” diye konuştu.

Çok özellikli
Sisteme entegre edilen engelli butonlarında sesli anlatım, titreşim ve engelli alfabe özelliklerinin olduğunu söyleyen Pistil, “Bu sayede engelli vatandaşlarımız ışık sistemi, hangi bölgede olduğu, karşıya geçeceği yolun yapısı, şerit sayısı gibi bilgileri edinebiliyor. Böylece güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

İl geneline yayılıyor
Devam eden montaj çalışmaları ile birlikte kısa süre diğer ilçelerdeki yaya bas-geç sinyalizasyon sistemlerinin de tamamlanacağını belirten Pistil, “Böylece şehir genelindeki tüm yaya bas-geç sinyalizasyonları engelli bireylerimizin güvenli geçişlerinin teminatı olacak. Şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Engelsiz Sakarya hedefiyle yürütülen çalışmalarda engelli butonu sistemi kurulan noktalar şunlar;
Sakarya Meslek Yükselokulu önü, Bahçelievler Vagon Lojmanları önü, Bahçelievler Sağlık Meslek Yüksekokulu önü, Sakarbaba Caddesi Çarşamba Pazarı, Adnan Menderes Caddesi Bakkallar mevkii, Patates Hali Mustafa Kemal İlköğretim Okulu önü, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi önü, Orhangazi Caddesi TEK yokuşu, Serdivan Muradiye Camii önü, Erenler İlköğretim Okulu önü, Çevreyolu Kipa Çiğdem Sokak, Çevreyolu Nedim Özpolat, Ferizli Gölkent, Altınova Hastanesi önü, 32 evler Fevzi Çakmak önü, Sapanca İlçe Hastanesi, Fatih Endüstri Meslek Lisesi önü, Sabahattin Zaim Camii önü, Sebahattin Zaim Şahin Okulları önü, Arifiye Üzeyir Garih Okulu önü.