Tanıtım toplantısında Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu, Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, basın mensupları ve çok sayıda katılımcı yer aldı. Ulaşımda hayata geçirilecek 12 yeni proje katılımcılardan tam not aldı.
 
“Şehir içi trafiğine olumlu katkı”
Programın açılış konuşmasını yapan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Şehrimiz İstanbul, Ankara ve Bursa gibi şehirlerin aks noktasında bulunuyor. Turizm, sanayi ve tarımda gelişiyoruz. Yüzde 9,5 araç artışımız var. Ayda bin araç trafiğe katılıyor. Bu sebeple Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile birlikte yeni ulaşım projeleri ortaya koyduk. Bu projelerimiz şehir içi trafiğine olumlu katkılar sağlayacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.


 
“Mevcut yapıya zarar vermeyecek çalışmalar”
Başkan Zeki Toçoğlu, “Ulaşım konusu ve projeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. En az trafik sıkıntısı olan iller arasındayız. Bilindiği üzere göreve başladığımızdan beri trafikteki araç sayısı katlandı. Şehrin doğasını bozmadan pratik çözümler getirmeye çalışıyoruz. Bu projelerimizi doğaya aykırı yaptığımız zaman geriye dönüşü olmaz. Biz şehrin görüntüsüne de sıkıntı vermek istemiyoruz. Elbette zaman içerisinde daha köklü çözümler de gündeme gelecektir. Bugünkü projelerimiz mevcut yapıya zarar vermeden yapılacak çalışmalardır.”


 
“Dörtyol- Yavuz Selim Caddesi”
“Erenler’de bu konuyla ilgili çalışmalar yapmıştık. SEDAŞ Kavşağı’nda zaman zaman yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçecek bir proje olacak. 2 kilometre uzunluğunda bir yol açıyoruz. Erenler’den E-5’e direk ulaşım imkânı sağlıyoruz. Ana caddelerimize de birtakım çıkışlar vereceğiz. 2 yeni kavşak olacak. Şehit İlhan Aras Caddesi’ne kadar ulaşacak. Orhangazi Caddesi’ne de iki yerden çıkış olacak. İhalesini yaptık. İnşallah 2017 yılı içerisinde tamamlanacak.”

 
“32 Evler – Hızırilyas”
“Yeni yolun ihalesini gerçekleştirdik. Kamulaştırmasını yaptık. E-5’ten 32 Evler Mahallesine girmeden, direk Serdivan ve şehir merkezine ulaşılabilecek. Yaklaşık 1 kilometrelik bir uzunluğa sahip duble yol olacak. İnşallah yılsonuna doğru hizmete almış olacağız. Özellikle iş ve okul çıkışı saatlerinde yaşanan trafik sorununu projenin tamamlanmasıyla ortadan kaldırmış olacağız.”


 
“Tepekum-Kuyudibi Yolu”
“Bilindiği üzere yaşayan alanlarda yol açmak zor oluyor. Yaklaşık 4 kilometrelik bir arter. Bu projemiz 3 etaptan oluşacak. Ciddi bir kamulaştırma maliyeti var. İlk etap kamulaştırmalarını tamamladık. İnşallah kısa süre içerisinde yeni arterimizin ilk etabı açılmış olacak. Bu projemizi çok önemsiyoruz. Şehir içi ulaşımına da önemli bir alternatif olacak.”

 
“15 Temmuz Bulvarı-Pekşenler arası yeni yol ve 3. Köprü”
“Yeni Cami’den girip 15 Temmuz Bulvarı’nın devamından Pekşenler’e çıkış sağlıyoruz. Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’la da bu konuda mutabıkız. 4 bin 200 metrelik bir uzunluğa sahip olacak. Yeni bir köprü ile karşıya geçilecek. O bölgedeki yoğunlaşma ve Kuzey ilçelerimize E-5’ten gelen araçların çıkışlarını sağlayacak. Yolların bitiş noktalarındaki kavşaklar yenilenecek. Yeni stat hizmete açıldığında orada ciddi bir yoğunluk olacak. Bu yol ile yoğunluğu ortadan kaldıracağız. 2018 yılında tamamlamayı öngörüyoruz.”

 
“Topça Katlı Kavşağı”
“Topça Kavşağı’nda belli aralıklarla yığılmalar yaşanıyordu. Hal Kompleksi’nin orada oluşu ve Karasu, Kocaali bölgesine giden araçların oluşturduğu yoğunluk trafiğin sıkışmasına sebebiyet veriyordu. Bakanlığımızla çalışmalar yaptık. Proje çalışmalarını tamamladık. Çok güzel bir köprülü kavşak olacak. Karasu yönünde üstten köprülü geçiş ile yoğun saatlerde ve özellikle turizm döneminde topça kavşağında oluşan trafik sorununa uzun yıllar çözüm sağlamış olacağız.”

 
“Yazlık Kavşağı’na yeni düzenleme”
“Yenikent’te ki gelişmeler bölgedeki trafik yoğunluğunu arttırdı. Mevcut kavşağı büyüterek oradaki sorunu çözmeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda 2 yeni köprü inşa edeceğiz. Kavşağın çapı 140 metre olacak. Gerekli çalışmalar yapıldı. İnşallah uzun yıllar trafik sorunu yaşanmayacak. Projemize 2017’nin Mayıs ayında başlayacağız.”
 
“Yeni stat çevresi yollar ve D-100 OSB yolu”
 “D-100 karayolu (SATSO) ile 1. Organize Sanayi arasında SATSO’nun önünden geçerek tek gidiş tek geliş şeklinde ulaşımı sağlayan yolu, 2 kilometrelik aks boyunca 40 metre genişliğinde bölünmüş yol haline getireceğiz. Kamulaştırmalarını tamamladık. Aynı zamanda Yeni Stadyum etrafında da birtakım yol çalışmalarımız olacak. Oradaki yollar tamamlanmadan stat tamamlanmış olmaz. Orada da ciddi bir çalışma olacak. Yaklaşık 4 kilometre yol yapacağız.”
 
“Üst geçit ve katlı otopark”
“Erenler’de ADA AVM’nin önüne bir üst geçit projemiz var. Epeydir gündemimizdeydi. Yer teslimini yaptık. Çalışmalar yakında başlayacak. İnşallah Ağustos ayında hizmete alacağız. Yaya trafiğine olumlu katkı sunacak bir çalışma. Atatürk İlkokulu’nun bulunduğu alana bir otopark projemiz bulunuyor. Şehir merkezinde yaşanan parklanma sorununa çözüm olacak. Bizde bu alana karşılık 24 derslikli, kütüphanesiyle, salonlarıyla bilim alanlarıyla iki okul inşa edeceğiz. Şehrimiz güzel bir otopark kazanacak.”
 
“Akıllı kavşaklar ve bisiklet yolları”
“Akıllı Kavşaklar projemiz ile kavşakları daha kullanışlı hale getireceğiz. Fiber altyapımız da tamamlanıyor. 23 kavşağı akıllı hale getirerek şehrin trafik akışına katkı sağlayacağız. Araştırmalarımız sonucu bu sistemle sonuç alındığını gördük. Bisiklet yolu yapımına da devam ediyoruz. 6 kilometre daha bisiklet yolu yapacağız. Vatandaşlarımızı bisiklet kullanımına özendirecek çalışmalarımız da olacak.”
 
“200 Milyon TL’lik yatırım”
“Şehrin trafik akışını rahatlatacak yaklaşık 200 Milyon TL’lik çalışmalarımız bunlar. Bunların yanında projelendirmediğimiz çalışmalarda olacak. Amacımız şehrimizin doğasını bozmadan, yayalarımızı rahatsız etmeyecek şekilde trafik akışını sağlamak olacak. Bu vesileyle yeni projelerimizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreçlerde özellikle milletvekillerimiz her zaman yanımızda oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde sayın valimiz, teşkilatımız, sivil toplum kuruluşlarımız bize her zaman destek verdiler. Şehrimiz için üretmeye devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın nezdinde tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.”

 
“Yol medeniyettir”
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım lansmanında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmalarına başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu program güzel bir tevafuk oldu. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Yol medeniyettir. Şehirler medeniyet ve gelişmenin en önemli merkezleridir. Şehirler insanın geleceğine dair umutlarını arttıran, sosyal ağları birbirine bağlayan yapıda, güvenli ve huzurlu olmalı. AK Parti hükümetleri doğaya, altyapıya ve sosyo kültürel değerleri şehirler için her zaman ön planda tutmuştur. Bize düşen şehirleri daha yaşanabilir hale getirmektir. Şehirlerimizdeki ulaşım sorununu önlemek için teknik anlamda yapılacakların yanı sıra bireysel kültürümüzü de geliştirmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projelerinin de tüm Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.