Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir içi toplu taşıma hatlarında yeni ücret tarifelerinde yapılan değişiklikler, 1 Mayıs tarihinden itibaren uygulama konuldu. Buna göre ulaşıma yüzde 12,5 zam yapıldı.
Dünden itibaren toplu taşıma araçlarına binen vatandaşlar, kısa hat için 1.75 TL, uzun hat için 2.50 TL, minibüslerde kısa hat sivil için 2 TL, öğrenci 1.50 TL, uzun hat için 2.50 TL, öğrenci 2 TL, Taksi-dolmuşlarda indi-bindi sivil için 2.25 TL, öğrenci 1.75 TL, direkt sivil için 3.50 TL, öğrenci için ise 3 TL ödedi.
Yapılan ücret artışı ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar zam oranlarını yüksek bulduklarını ayrıca yapılan zammın da yeterince duyurulmadığını dile getirdiler.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil ise yaptığı açıklamada, “Diğer şehirlerde kullanılmakta olan toplu taşıma araçlarının ücret tarifelerini inceledik. Toplu taşımada artan maliyetleri göz önünde bulundurduk” şeklinde açıklama yapmıştı.
Öte yandan şehir içi ulaşımında belediye ve özel halk otobüslerinde 1 Mayıs Pazartesi gününden itibaren nakit kullanımı da sona erdi.