Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na destekler sürüyor. Destekler kapsamında Taraklı ilçesi Yeniköy Mahallesinde ikamet eden Zennur Çiğdem ve köylüler tarafından yapılan 3 bin 120 paket Uğut tatlısı, düzenlenen tören ve dualar ile Kızılay’a teslim edilerek Afrin’e gönderildi.

Afrin'de görev yapan Uğur Çiğdem’in annesi Zennur Çiğdem, konuşurken göz yaşlarına hakim olamadı. Çiğdem; "Gönderdiğimiz bu Uğut tatlısını Allah, Afrin’de görev yapan Mehmetçiklerimize yemek nasip etsin. Burunları kanamadan inşallah zafere ve sağ salim ailelerine ulaşırlar. Bende bir anne olarak Afrin’de görev yapan olum Uğur Çiğdem için çok gururluyum. Düşmana kendimizi güldürmeyeceğiz. Afrin’de görev yapan oğullarımız için devamlı Fetih surelerini okuyoruz. Köylüler olarak Uğut tatlısını yaparak Mehmetçik'e moral olsun diye gönderdik” dedi.


Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise; "Afrin’de ki harekat için bütün Türkiye tek vücut olmuş ve elimizden ne geliyorsa destek olmaya çalışıyoruz. Bizimde orada bir evladımız görev yapıyor. 10 günlük bir üretimle yaptığımız 3 bin 120 paket Uğut tatlısının laboratuvar sonuçlarını da alarak Kızılay aracılığıyla burada bugün teslim töreni gerçekleştirdik" diye konuştu.

Sakarya Kızılay Şube Başkanı Sadi Tiryaki ise açıklamasında; "Bugün birlik ve beraberliğin çok önemli bir günü. Ordumuzun aslında ne bereye, ne atkıya, ne yiyeceğe ihtiyacı var. Hiçbir şeye ihtiyacı yok. Tabii ki devletimiz çok güçlü. Burada yapılan ve Mehmetçik'e gönderilen Uğut tatlısının askerimize moral açısından, halkımızın büyük bir teveccühüyle biz Kızılay olarak Afrin’e ulaştıracağız. Orada görev yapan Mehmetçiklerimize hem moral ve hem onların iaşesine katkıda bulunacağız” ifadelerine yer verdi.


Köy meydanında yapılan törende Uğut tatlıları Mehmetçik'e gönderilmek üzere dualar eşliğinde Kızılay aracına yüklenerek yola çıktı.