Hendek Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen törenle, vatandaşlara ücretsiz olarak 5 bin adet Hendek Hurması fidanı dağıtıldı.

Törene AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Başkan Vekili Osman Aydın, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Çamlıca Belediye Başkanı Sinan Baylan, Altındere Belediye Başkanı Mehmet Çakmak, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, ilçe başkanları, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye’nin en çok hurma pazarlandığı yer Hendek olacak

Törende bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Hendek Hurması fidanlarımızı sizlerin evlerine de dağıtabilirdik, fakat sizlerle bir arada olmak ve bilgilendirmek istedik. Hendek Hurması’nın faydaları ile ilgili broşürler hazırlayıp dağıttık. Hendek Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yaptık. Vatandaştan topladığımız hurmaları kurutmayı başardık. Pekmezini ve içeceğini yaptık ve başarılı olduk. Biz ayrıca Tarım İlçe Müdürlüğü ile birlikte projeler yaparak, köylerde tarlalar bahçeler yapılmasını sağlayacağız.  Bizler, fındıkta alternatif değil, fındığın yanında yeni bir ürün yetiştirmenin gayretindeyiz. Araştırmalarını yaptık ve çok faydalı bir ürün olduğunu gördük. Fındık gibi üretimini yapıp, pazarını yapacağız. Beş yıl sonra Türkiye’nin en çok hurma pazarlandığı yerin Hendek olduğunu göreceğiz. Burada sizlerle birlikte ilk adımı attık.  Yeşil Deniz Hendek’imizi,  daha yeşil yapacağız” dedi.

Bol oksijen

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de bir konuşma yaparak, “Yapılan çalışma çok güzel. Bahçenizin, tarlanızın bir köşesine bunların dikilmesi, 5 bin ağaç, 5 bin nefes ve bol oksijen demektir. Belediye Başkanımızı bu konuda tebrik ediyorum. Hendek’e hayırlı olsun” dedi.

Hendek Hurması’na yoğun ilgi
Konuşmaların ardından Hendek Hurması fidanları vatandaşlara dağıtıldı. Hendek Hurması fidanlarına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.