/ MEDYADETAY ÖZEL HABER

2009 - 2013 yılları arasında 17-25 Aralık öncesini kapsayan dönemde, gerçekte herhangi bir terör ya da organize suç örgütü bağlantısı bulunmayan ve aralarında siyasetçiler, bürokratlar, cumhuriyet savcısı, emniyet görevlileri, belediye başkanları, kamu personeli, iş adamları ile gazetecilerin bulunduğu 108 kişinin hukuka aykırı şekilde usulsüz olarak dinlendiği tespit edilmiş, Sakarya merkezli İzmir, Ankara ve Siirt olmak üzere toplam 4 ilde eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Operasyon kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, E.Ö., Z.T., A.Y., G.A., M.D., M.I., isimli şahısları gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 6 şahıs, sevk edildikleri adliyede serbest bırakılmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesine yapılan itiraz sonrasında şahıslardan A.Y, E.Ö, M.D ve Z.T hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine şahıslardan A.Y, E.Ö ve M.D yeniden gözaltına alındı. Şahıslar sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Z.T isimli şahsın ise aranmasına devam edildiği öğrenildi. /MEDYADETAY