Edinilen bilgilere göre, Adapazarı’nda bir işyerinin deposundan bilgisayar ve televizyon çalınmasının ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekiplerince geniş çaplı inceleme başlatıldı. Yapılan çalışmalar ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu 2 şüphelinin eşgalleri belirlendi.
Şüphelileri yakalamak  için harekete geçen Hırsızlık Büro ekipleri adım adım iz sürdükleri esnada; hırsızlık ve çeşitli suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan; S.Ö. (37) ile B. Ö. (31) isimli şahısları Adapazarı’nda bir inşaat alanından çaldıkları iş makinesi kırıcısını yükledikleri motosikletle kaçarken, yaşanan kovalamaca sonucu suçüstü yakaladı.
Süphelilerin Asayis Şube Müdürlüğündeki sorgularında; Adapazarı’nda gerçekleşen Ekobis hırsızlığı olayını da gerçekleştirdikleri tespit edildi. 
Çalışmaların devamında ekiplerce bir adrese yapılan baskında çalınan bilgisayar ve televizyon da ele geçirilirken, hırsızlık mallarını satın alan kişiye Suç Eşyası Satın Almaktan işlem başlatıldı.   
Yakalanan S.Ö ile B.Ö., Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.