Açıklamada, “Son iki günde şirketimiz ile alakalı basında çıkan haberlerle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. 

Şirketimizin, 2010 yılında Bulgaristan Demiryolları tarafından yapılan ihale ve sözleşme dolayısıyla kamu zararının meydana geldiği müfettiş ve bilirkişi raporları ile tespit edilmesi üzerine, söz konusu dosya Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal etmiş ve Savcılık makamınca soruşturma sürdürülmektedir.
12 Mart 2016 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer aldığı şekilde soruşturma dosyası kapsamında şirketimizde herhangi bir operasyon yapılmamış ve iddia edildiği gibi evraklara el konma olayı yaşanmamıştır.

Söz konusu soruşturma dosyaları yargıya intikal ettiği için soruşturmaların içeriği ile ilgili olarak şirketimizce herhangi bir bilgi verilmesi mümkün olmayıp soruşturma sonucu beklenmektedir.

Şirketimizde halen TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü için Dizel Tren Seti (DMU) üretimi projesi kapsamında 124 adetlik DMU seti üretimi yoğun bir şekilde devam etmekte olup, yine ana kuruluşumuz TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü için Milli Tren Projesi kapsamında üretilecek olan Elektrikli Tren Seti (EMU) projesi devam etmektedir.

Sakarya ekonomisi için önemli bir kuruluş olan şirketimiz tüm çalışanları ile bu iki önemli proje kapsamında özveriyle çalışmalarına devam ettiğini kamuoyunun bilgilerine sunarız” denildi.