TÜVASAŞ sözleşmeli mühendis adaylarının başvuru için istenilen belgelerle birlikte, 21 Aralık 2018 tarihine kadar şahsen veya posta yolu ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. 
Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürlüğü, Milli Tren Projesinde görevlendirilmek üzere 43 sözleşmeli mühendis alacağını ilan etti. Milli Tren Projesi'nde çalıştırılmak üzere istihdamı sağlanacak olan personel, 10'u makine, 17'si elektrik-elektronik, 5'i endüstri, 2'si metalurji ve malzeme, 2'si kimya ve 7'si bilgisayar olmak üzere toplamda 43 mühendis olarak alınacak.
TÜVASAŞ mühendis alımı başvuruları 21 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek. Sözleşmeli statüde alınacak olan mühendis alımları yazılı ve sözlü sınavla gerçekleştirilecek. 
Makine, Elektrik, Endüstri, Metalurji, Kimya ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden mezun olan TÜVASAŞ personel adaylarının, KPSS'den en az 70 ve YDS'den de C seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olması gerekiyor. İki aşamada gerçekleştirilecek olan alımda, yazılı sözlü sınavlarında başarılı olan adayların, Güvenlik Tahkikatı olumlu sonuçlanması halinde atamaları yapılacak.
Adaylara atama onayları hariç yapılacak tüm tebligatlar ve duyurular, http://www.tuvasas.gov.tr internet adresinden yapılacak olup, ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir. 

Giriş sinavı başvuru şartları
1- 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2- Son başvuru tarihi itibariyle fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Makine Mühendisliği (kodu:4639), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (kodu:4611), Endüstri Mühendisliği (kodu:4703), Metalurji-Malzeme Mühendisliği (kodu:4691), Kimya Mühendisliği (kodu:4561), Bilgisayar Mühendisliği (kodu:4531) bölümlerinden mezun olmak,
4- 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden en az 70 (Yetmiş) puan almış olmak,
5- Son başvuru tarihi itibariyle, son 5 yıl içerisinde YDS ve E-YDS sınavından en az C seviyesinde İngilizce bildiğine ilişkin belge sahibi olmak veya Ölçme,
Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başkabir sınavdan denk puana sahip olmak.
6- Sınav ücretinin belirtilen hesap numarasına yatırılması ve belgelendirilmesi.

Giriş sinavi başvuru için gerekli belgeler
1-Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, TÜVASAŞ Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığından veya Genel Müdürlük internet adresinden (www.tuvasas.gov.tr) temin edecekleri başvuru formuna aşağıdaki belgeleri eklerler; a) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği), b) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
c) Yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge,
d) Özgeçmiş,
e) 3 adet vesikalık fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş). f) Başvuru Formu (Fotoğraflı ve imzalı) g) Sınav ücretini gösteren Banka Dekontu
Başvuru tarihi, yeri ve şekli
1- Sınav başvuruları, sınav ilanının Resmi Gazete'de yayımlanmasını takip eden gün başlayacak ve 21.12.2018 tarihi mesai bitiminde (17.00) sona erecektir.
2- Giriş sınavına katılmak isteyen adayların, yukarıda belirtilen koşulları taşımaları kaydıyla; "Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü Milli Egemenlik Caddesi No:131 Adapazarı / SAKARYA / TÜRKİYE" adresinden veya Şirketimiz internet adresinden (http://www.tuvasas.gov.tr) temin edecekleri "Başvuru Formu" nu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekmektedir.
3- Aday tarafından imzalanan Başvuru Formunun çıktısı ile birlikte başvuru için istenen diğer belgelerin 21.12.2018 tarihi mesai bitimine (17.00) kadar yukarıda belirtilen adrese şahsen veya posta yolu ile teslim edilmesi gerekmektedir.
4-Sınava başvuracak adaylar 21.12.2018 tarih, saat 17:00' ye kadar Vakıflar Bankası Adapazarı Şubesi TR92 0001 5001 5800 7265 4647 38 İBAN hesap numarasına 110,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır. Adaylar açıklama kısmına "Adını, Soyadını, T.C. Kimlik numarasını, Sınavın Adını" belirteceklerdir.
5- Başvurusu geçersiz olan adaylar ile Başvuruların değerlendirilmesi sonucu yazılı sınava girmeye hak kazanamayan adaylara sınav ücretleri iade edilecektir.
6- Postadaki gecikmeler veya diğer nedenlerle süresi içinde Genel Müdürlüğümüze teslim edilmeyen başvurular ile ilanda belirtilen şartları taşımayan başvurular işleme alınmayacaktır.
7-Belgelerin belirtilen son başvuru tarihine kadar TÜVASAŞ Genel Müdürlüğüne teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığınca onaylanabilir.