Açılış konuşmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı fuarın açılışına Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ömer Yıldız, Kazakistan Demiryolları Genel Müdürü Askar Mamin, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Genel Müdürü Jean-Pierre Loubınoux ile firma temsilcileri ve ziyaretçiler katıldı.

Fuarda demiryolu, hafif raylı sistemler, altyapı ve demiryolu lojistiği konularında dünyada uygulanan yenilik ve hizmetlerin sektör temsilcileri tarafından inceleme fırsatı bulunduğunu belirten TÜVASAŞ Genel Müdür Vekili Hikmet Öztürk, fuarın sektörde yer alan firmalara gelecekte hayata geçirecekleri projelere ışık tutacağını ifade etti.

Uluslararası piyasada söz sahibi olmak, Türkiye’de demiryolu sektöründeki büyümede pay sahibi olmak istediklerini ve buna yönelik yatırımlara yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Hikmet Öztürk, “Milli Tren Projesi” kapsamında üretilecek olan yeni nesil tren setlerini yurtdışına pazarlamak arzusunda olduklarını ve Türkiye’nin demiryollarında dışa bağımlığını azaltmak istediklerini belirtti.

Eurasia Rail bu sene 30 ülkeden 300 katılımcı firmayı, 70 ülkeden gelen 10 bin profesyonel ziyaretçiyle buluşturmayı hedefliyor.